KONFERANS ÖNCESİ HALK BULUŞMASI

KONFERANS ÖNCESİ HALK BULUŞMASI

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl Örgütü, yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında Ankara’da gerçekleştirecekleri büyük konferans öncesi halk buluşması gerçekleştirdi.
 
 
Petrol-İş konferans salonunda yapılan toplantıya, DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Özgür Kadın Hareketi (TJA), Barış Anneleri, Yeşil Sol Parti Êlih Milletvekilli Zeynep Oduncu, görevden uzaklaştırılan Batman Belediye Eş Başkanları Songül Korkmaz, Mehmet Demir, MEBYA-DER, Batman Emek ve Demokrasi Platformu, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) ve partililer katıldı.
 
“KÜRT HALKINA ÇOK YÖNLÜ SALDIRI VAR”
 
Petrol-İş konferans salonunda konuşan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, 3 ay önce başlattıkları buluşmalarda özeleştiri temelinde bir yaklaşım içinde olduklarını belirterek, bu buluşmalarda çıkan sonuçların mücadele ağını oluşturduğunu söyledi. Bayındır, “Büyük bir inanç ve örgütlü bir mücadele ile yola çıkarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Halkın görüşleri, halkın katılımı önceliğimizdir. Özgürlük mücadelesine öncülük eden partiler gelen eleştirileri dikkate alarak mücadelesini büyütmeli. Eleştiri ve öneriler çerçevesinde hareket etmeli. Bugün Kürt halkının özgürlüğü ezilmiş, baskı altında olan tüm halkların özgürlüğüdür. Kürt halkına çok yönlü bir saldırı durumu var” diye konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler