sağlık çalışanlarına şiddete tepki

​Sağlık-Sen Batman Şube Başkanı Maruf Yalçın, geçtiğimiz hafta içerisinde 112 Acil sağlık çalışanlarına yönelik yaşanan üç ayrı şiddet olayına yazılı basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

alçın, sağlık çalışanlarının, hayat kurtarmaya çalışırken kendi hayatlarının risk altında olması, sağlıkta şiddetin geldiği durumu gözler önüne serdiğini belirtti.

Sağlıkta şiddetin sağlık çalışanlarının hayatını tehdit edici boyutlara ulaştığını belirten Yalçın, "Son yıllarda halkımızın sağlık hizmetlerinden memnun olduğu her platformda dile getirilmektedir. Kuşkusuz sağlık hizmetlerinden memnuniyet oranlarının yüksek olmasının temelinde vatandaşlarımızın sağlığı, mutluluğu ve yaşam kalitesi için gece gündüz gayret gösteren fedakâr sağlık çalışanlarının emeği ve alın teri bulunmaktadır." dedi.

"Şiddet vakaları bizi derinden yaralamaktadır"

Emeğinin karşılığını alamamasının yanında sağlık çalışanlarının, her geçen gün artış gösteren "sağlıkta şiddet" vakalarıyla karşı karşıya kaldığını vurgulayan Yalçın, "Çoğunlukla hasta ve hasta yakınlarının şiddetine maruz kalan sağlık çalışanları, hayat kurtarmaya çalışırken hayatını kaybetme veya yaralanma riskini yaşamaktadır. Tüm Türkiye'de olduğu gibi maalesef ilimizde de sağlık çalışanlarına yönelik şiddet vakaları bizi derinden yaralamaktadır. Geçtiğimiz hafta içerisinde acil durumlarda vatandaşlarımızın hayatını kurtarmak için gece gündüz çalışan 112 acil sağlık çalışanlarına yönelik üç ayrı şiddet olayı yaşanmıştır." diye konuştu.

"Şiddetle mücadele, ahlaki ve vicdani zeminde yer bulmalı"

Sağlıkta şiddet olaylarına karşı kalıcı ve caydırıcı tedbirlerin hayata geçirilmesi gerektiğini ifade eden Yalçın, konuşmasına şöyle devam etti:

"Sağlık çalışanlarına yönelik kabul edilemez ve utanç verici bir sorun olan, sağlık çalışanlarının hayatını tehdit edici boyutlara ulaşan sağlıkta şiddet olaylarına karşı kalıcı ve caydırıcı tedbirlerin bir an önce hayata geçirilmesi gerekmektedir. Şiddetle mücadele, yasal ve kurumsal mekanizmalardan önce, ahlaki ve vicdani zeminde kendine yer bulmalı. Sağlık çalışanlarının, her şeyden önce insan olduğu, can taşıdığı, onur ve izzet sahibi olduğu asla unutulmamalıdır. Şiddet uygulayanlara kaşı gerekli idari ve adli yaptırımların ve hukuki düzenlemelerin geliştirilerek ivedilikle uygulanmasını, talep ediyoruz. Sağlık çalışanlarına yönelik saldırıları, tüm sağlık çalışanları adına kınıyoruz."  dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler