10 bin 131 kişi kamu görevinden çıkarıldı
675 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile bazı bakanlıklar ve bağlı kuruluşlar ile bazı kamu kurumlarından toplam 10 bin 131 kişi kamu görevinden çıkarıldı.
Resmi Gazete yayınlanarak yürürlüğe giren 675 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname (KHK) ile 2'si general 39 asker, meslekten ihraç edilenler listesinden çıkarıldı. Bunun yanında TBMM'de 3, Milli Eğitim Bakanlığında 31, AFAD'da 1 görevli, ihraç edilenler listesinden çıkarıldı.
Aynı KHK'de Dicle Haber Ajansı ve Özgür Gündem Gazetesinin de aralarında bulunduğu toplam 15 ajans, gazete ve dergi kapatıldı.
Yayınlanan KHK ile resmen emekli edilen, meslekten ihraç edilen ve kendi isteğiyle meslekten ayrılan bin 82 emniyet teşkilatı mensubunun rütbesi alındı.
10 bin 131 kişi kamu görevinden çıkarıldı
Resmi Gazete'de yayımlanan 675 sayılı KHK ile bazı bakınlıklar ve bağlı kuruluşlar ile bazı kamu kurumlarından toplam 10 bin 131 kişi kamu görevinden çıkarıldı.
675 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname, Resim Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.
KHK'nın "Kamu personeline ilişkin tedbirler" başlıklı birinci maddesinin ilk fıkrasına göre, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca, devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan ve ekli birinci listede yer alan kişiler, kamu görevinden başka hiçbir işleme gerek kalmaksızın çıkarıldı.
Buna göre; Türkiye Büyük Millet Meclisinden (TBMM) 32, Yargıtay Başkanlığından 183, Sayıştay Başkanlığından 69, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliğinden 1, Türk Dil Kurumundan 1 kişi, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünden 28, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumundan 8, Diyanet İşleri Başkanlığından 249, Hazine Müsteşarlığından 12, Sermaye Piyasası Kurulundan 7, Vakıflar Genel Müdürlüğünden 4, Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığından 1, Avrupa Birliği Bakanlığından 2, Türk Akreditasyon Kurumundan 1, Adalet Bakanlığı ve bağlı kuruluşlardan 2 bin 534, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından 30, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumundan (TÜBİTAK) 1, Türk Standardları Enstitüsünden 32, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından 48, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünden 52, Dışişleri Bakanlığından 102, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından 10, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile bağlı kuruluşlardan 36, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile bağlı, ilgili, ilişkili kuruşlardan 172, Gümrük ve Ticaret Bakanlığından 19 kişi, Sahil Güvenlik Komutanlığından 2, Türkiye İstatistik Kurumundan 23, İstanbul Kalkınma Ajansından 7, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve ilgili kuruluşlardan 11, Milli Eğitim Bakanlığından 2 bin 219, Savunma Sanayii Müsteşarlığından 7, Orman ve Su işleri Bakanlığı ile bağlı kuruluşlardan 83, Sağlık Bakanlığı, bağlı ve ilgili kuruluşlardan 2 bin 774, yüksek öğretim kurumlarından bin 267, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinden 3, Türk Silahlı Kuvvetlerinden de 101 kişi, kamu görevinden çıkarıldı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BORÇLU ESNAFA KREDİ MÜJDESİ
- 02VALİ CANALP “BATMAN’IN 100 YILLIK TRAFİĞİNİ PLANLIYORUZ”
- 03ASANSÖRLERDE SIKI DENETİM
- 04VALİ CANALP “ZAFER RUHU GELECEĞE IŞIK TUTUYOR”
- 05YILMAZ “BATMAN HALKI NEDEN DAHA FAZLA ÖDÜYOR?”
- 06BATSO Başkanı Demir: “İhtiyaçları Gördük, Çözüm İçin Çalıştık”
- 0730 AĞUSTOS İÇİN TRAFİK DÜZENLEMESİ
- 08BATMAN’IN GÖKYÜZÜNE AÇILAN KAPISI 16 YILI DOLDURUYOR
- 09HAMZA OĞUZHAN, FERDİ KURT’UN EKİBİNE KATILDI
- 10VERGİ BORÇLARI İÇİN SON FIRSAT
- 11MISIRA ALTERNATİF ARANIYORDU: İKİ ÜRÜN ÖNE ÇIKIYOR
- 12DOĞTAP BATMAN İL BAŞKANLIĞI’NA SİNAN SARI ATANDI
- 13EĞİTİMDE YENİ DÖNEM HAZIRLIĞI
- 14GÜMÜŞ “CEZALANDIRAN DEĞİL, REHBERLİK EDEN SGK”
- 15MHP Batman İl Başkanlığına Çetin’le Devam Kararı




Henüz Yorum yok