12 Hafize düzenlenen törenle taç giydi
Batman İl Müftülüğü Necat Nasıroğlu Yatılı Hafızlık Kur’an Kursu'nda hafızlık eğitimini tamamlayan 12 Hafize için taç giydirme töreni düzenlendi.
Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen törene Diyanet İşleri Başkanlığı Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Saliha Bilgiç, İl Müftüsü Turgut Erhan, hafız öğrencilerin aileleri katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından bir konuşma yapan İl Müftüsü Turgut Erhan, hafız öğrencileri ve ailelerini tebrik etti.
“Kur’an, hükümlerinin tatbik edilmesi için gönderilmiştir”
Kur’an-ı Kerim’in insanları kurtuluşa, sevgiye, saygıya ve kardeşliğe çağırdığını söyleyen Erhan, “Kur’an, ayetlerinin okunup incelenmesi, içindeki hükümlerinin tatbik edilmesi için gönderilmiştir. Cihan tarihi göstermiştir ki, insanlık en mesut ve bahtiyar dönemlerini ilahi kitapların izinde ve Peygamberlerin öncülüğünde yaşamıştır. Peygamberimiz (Aleyhisselam) ‘Size iki şeyi bırakıyorum. Onlara tabi olduğunuz müddetçe asla sıkıntıya uğramazsınız. Bunlar Allah’ın kitabı Kur’an-ı Kerim ve benim sünnetimdir’ buyuruyor.” dedi.
“Gerçek hafız, yürüyen ve konuşan Kur’an demektir”
Hafızın sadece Kur’an-ı Kerim’in kelimelerini, âyetlerini ezberleyen değil, aynı zamanda onun manasını kalbine ve ruhuna nakşeden, beynine alan ve gönül dünyasında seyreden bir insan olduğuna işaret eden Erhan, “Kur’an-ı içine sindirmiş olan gerçek hafız, yürüyen ve konuşan Kur’an demektir. Zira Kur’an okumak en sevgiliyle konuşmaktır. Bir anlamda Cenab-ı Hakk’ın huzuruna çıkmaktır. Yüce kelamın her harfi, hafızların kurtuluşu için şahitlik edecektir. Kur’an hafızları başka hiçbir gölgenin bulunmadığı günde nebilerle birlikte Allah’ın gölgesindedirler.” diye konuştu.
Açılış konuşmasının ardından Aygün ve Hüseyniye 4-6 yaş arası Kur’an kursu öğrencileri Kur’an-ı Kerim ve hadisler okuyup, bir dizi gösteri yaptı.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan sinevizyon gösteriminin ardından Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Saliha Bilgiç, hafızlığın önemi hakkında bir konuşma yaptı.
“Kur’an şahsiyet, kişilik oluşturur”
Hafız yetiştirmenin zorluğuna değinerek emeği geçenlere teşekkür eden Bilgiç, “Hafızlar yarının Kur’an hamileri olacak. Çocuklarımızı tebrik ediyorum. Yaşıtları sokaklarda oyun oynarken, gezerken, tozarken bu yavrularımız 24 saatinin büyük bir kısmını Kur’an-ı ezberlemek için tahsis ediyorlar. Aileleri de tebrik ediyorum. Aile desteği olmadan hiçbir zaman hafızlık olmaz.” ifadelerini kullandı.
Hafızlık makamının çok büyük olduğuna vurgu yapan Bilgiç, konuşmasına şöyle devam etti:
“Onlara ahirette taçlar giydirilecek. Allah Resulü (Aleyhisselam) ‘Kur’an Hafızı Allah’ın Kerim melekleri gibidir’ buyuruyor. Ama şu var ki; Kur’an-ı ezberledi, onun hafızı oldu da Allah korusun; Kur’an’ın hükümlerini, ahlakını muhafaza edemiyor ve kendinde taşıyamıyorsa biz buna bir kazanım olarak bakmıyoruz. Çünkü Kur’an şahsiyet, kişilik oluşturur. Kur’an kişiyi dönüştürür. Kur’an aktiftir. Zannetmeyin o sadece bir kitaptır. Allah Kur’an-ı bize tarif ederken ‘O ruh’ der. Onda gerçek hayat vardır. Onunla birlikte olan gerçekten ruha kavuşur. Kur’an-ı hıfzettiği halde hamili Kur’an iken kâmil ahlak sahibi olamıyorsa, hafızı Kur’an iken vakıfı anlam olamıyorsa insan, işte bu bizim çok büyük bir eksikliğimizdir. O yüzden Kur’an-ı sadece okumak yeterli değildir.”
Konuşmaların ardından hafızlara hocaları tarafından taçları giydirilerek belgeleri takdim edildi.
Program, hediye takdimi ve dua ile sona erdi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Nasıroğlu: Batman-Diktepe Yolunda Son 1 Kilometre Kaldı
- 02Batman’da Ekmeğe Zam:
- 03Tekstilcilerden Demirhan’a Destek
- 04EYLÜL AYI KONSERLERLE BAŞLIYOR
- 05AK PARTİ BATMAN’DA SAHANIN SESİ MASAYA YATIRILDI
- 06BATMAN SAĞLIĞINA 76 TAKVİYE
- 07İHD’DEN MEHMET EMİN ÇELİK İÇİN ADALET ÇAĞRISI
- 08PETROLSPOR 90’DA DİRİLDİ, UZATMADA YIKTI 2-1
- 09KAN DONDURAN CİNAYET : ÖZ ANNESİNİ ÖLDÜRDÜ
- 10BORÇLU ESNAFA KREDİ MÜJDESİ
- 11VALİ CANALP “BATMAN’IN 100 YILLIK TRAFİĞİNİ PLANLIYORUZ”
- 12ASANSÖRLERDE SIKI DENETİM
- 13VALİ CANALP “ZAFER RUHU GELECEĞE IŞIK TUTUYOR”
- 14YILMAZ “BATMAN HALKI NEDEN DAHA FAZLA ÖDÜYOR?”
- 15BATSO Başkanı Demir: “İhtiyaçları Gördük, Çözüm İçin Çalıştık”




Henüz Yorum yok