AFİF DEMİRKIRAN DIŞ İLİŞKİLER BAŞKAN YARDIMCILIĞINA GETİRİLDİ
22.Dönem Batman Milletvekilliği yapan Afif Demikıran, AK Parti Dış İlişkiler Genel Başkan Yardımcılığına getirildi.
AK Parti’de yaptığı çalışmalarla bilinen ve milletvekilliği sırasında Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu (KPK) Başkanlığı görevinde de bulunan Demikıran, yeni göreviyle partisine hizmet edecek
Yılmaz, Devlet Başkanı Makamına gönderdiği görevlendirme olur onayı resmi evrağında,” Dış İlişkiler Başkanlığımızın iş ve işlemlerinin daha düzenli ve verimli yürütülmesini sağlamak amacıyla 23-24.Dönem Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, Meryem Göka, 27.Dönem Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, AK Parti yedek MKYK üyesi Emre Ete, 22-23.Dönem Karabük Milletvekili Mehmet Ceylan, 27.Dönem İstanbul Milletvekili Zafer Sırakaya, 24-25 ve 26.Dönem Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Dış ilişkiler Başkanlığı Başkan Yardımcılığı olarak görevlendirilmelerinin uygun olacağı mütalaa olunmaktadır. Makamınızca da uygun görüldüğü takdirde Parti tüzüğümüzün 79.Maddesi uyarınca, adı geçenlerin Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilmesini olurunuza arz ederim” 21.09.2018 tarihli Dış İlişkiler Başkanlığının görevlendirme evrağını Genel Başkan Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalayarak onadı.
Afif Demirkıran Kimdir ?
Afif Demirkıran, 1 Ocak 1952'de Siirt Kurtalan'da doğdu. Baba adı Mehmet Şerif, anne adı Hanife'dir.
Maden Yüksek Mühendisi, Planlama Uzmanı ve Ekonomist; İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesini bitirdi. İngiltere Leeds Üniversitesi'nde yüksek lisans ve master yaptı.
Etibank'ta yönetici olarak çalıştı. DPT Müsteşarlığında Yabancı Sermaye Daire Başkanı, Hazine Müsteşarlığında Yabancı Sermaye Genel Müdürü, Ereğli Demir Çelik AŞ ve Sümerbank AŞ'de Yönetim Kurulu Üyesi, özel sektörde koordinatör ve yönetici olarak görev yaptı. TEAŞ Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, Vakıf Enerji ve Madencilik AŞ Genel Müdürlüğü görevlerinde bulundu.
22. Dönemde Batman ve 23. Dönemde Siirt Milletvekili seçildi. 22. Dönemde AGİTPA Türk Grubu Üyeliği ve Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyeliği ile 22 ve 23. Dönemde Türkiye-İspanya Dostluk Grubu Başkanlığı görevlerini yürüttü. 23. Dönemde Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi, 24. Dönemde ise Başkanı oldu.
Çok iyi düzeyde İngilizce ve orta düzeyde Fransızca bilen Demirkıran, evli ve 4 çocuk babasıdır. ( Mehmet Selami AKGEYİK)
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman Ticaret Borsası’ndan İhtiyaç Sahibi Ailelere Destek
- 02İŞ DÜNYASI İLE GÜÇ BİRLİĞİ
- 03BATMAN PETROL GAZETESİ 23 YAŞINDA
- 04NASIROĞLU’NDAN ENGELLİ AKTİF YAŞAM MERKEZİ’NE ZİYARET
- 05İL BAŞKANI ÇETİN “BEN DEĞİL BİZ ANLAYIŞIYLA SAHADAYIZ”
- 06VALİ CANALP, SASON’DA VATANDAŞLARLA İFTAR YAPTI
- 07GERGERLİ, BAŞKAN DEMİR’İ ZİYARET ETTİ
- 08SASON’DA ‘YAŞAYAN KÜTÜPHANE’ HİZMETE AÇILDI
- 09BAYRAM ÖNCESİ GIDA DENETİMLERİ ARTIRILDI
- 10İL BAŞKANI ÇETİN’DEN KADINLARA ANLAMLI ZİYARET
- 1127 YILLIK FİRAR JASAT TAKİBİYLE SONA ERDİ
- 12AMATEM’İN ÇİVİ ÇAKMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 13“HEP BİRLİKTE ÇALIŞMAMIZ GEREKİYOR”
- 14BİR KALP BİN UMUT DERNEĞİ’NDEN 400 KİŞİLİK İFTAR PROGRAMI
- 15Batman’da Doğayla Buluşan Gönüllü Topluluk: BATMAN Hiking Club




Henüz Yorum yok