Altyapı çalışmaları halkı mağdur ediyor
Batman’ın 60 bin nüfuslu Kozluk (Hazo) ilçesinde altyapı çalışmalarının ağır aksak yürüdüğünü belirten vatandaşlar, bitmek bilmeyen altyapı çalışmalarının çile ve eziyete dönüştüğünü ifade ederek, mağdur olduklarını söylediler.
İlçe sakinleri, en büyük sorunlarından biri olan altyapıya el atılmasının önemli bir gelişme olduğunu ancak uzayan altyapı çalışmasının beraberinde bazı mağduriyetler getirdiğini belirttiler.
Bir yerin bitirilmeden diğer bir yerden çalışmalara başlandığını, ilçelerinin şantiye alanına çevrildiğini ve aylardır toz içinde kaldıklarını söyleyen Kozluklular, yağışların başlaması halinde ise çamur içinde kalacaklarını ifade ediyorlar.
3-4 aydır yollarının bozuk olduğunu söyleyen ilçe sakinlerinden Mehmet Nasih Kongül, "Dükkânımın içi toz içinde. Günde 3-4 defa temizlememe rağmen yine aynı. Çok toz olduğundan müşteriler de artık gelmiyor ve bizler de dükkânımızı kapatmak zorunda kalıyoruz. Biz istiyoruz ki bu yolları çabuk yapsınlar. Bize hayat kalmadı. Bütün dükkânlarımız kapalıdır. Alışveriş kalmadı ve kim geliyorsa da bu ne tozdur diye almıyor. Eğer kış da gelse zaten eşyalarımızın çoğu mahvolur." ifadelerini kullandı.
"Çalışmaları doğru-dürüst denetleyen yok"
Yamaçlı Mahallesi'nde ikamet eden Mustafa Baran ise mahallelerinde altyapının olmadığını ve yapılan şimdi yapılan altyapıdan da memnun olmadığını söyledi.
3 aydan bu yana tozun kahrını çektiklerini ve kimsenin de yolları sulama ihtiyacı dahi duymadığını belirten Baran, "Yukarı yollarda kanalizasyon suları patlamış. Yapılan altyapıdan memnun değiliz. Biz üç aydan beridir bu tozların kahrını çekiyoruz. Daha doğrusu burayı sulayan da yok. Çalışmaları doğru-dürüst denetleyen de yok. Mahallenin halini görüyorsunuz. Bir de şurada gördüğünüz söz de yağmur kanalıdır. Belediyenin denetimsizliğinden dolayı bazı insanlar kanalizasyon suyunu buraya aktarmışlar, patlamış ve kokuyor. Tam okulun önünde, yetkililere de söyledik. Bugün yarın yapılacak, ama maalesef bir şey yok." dedi.
"Altyapı sağlam yapılmıyor"
Altyapı çalışmalarında yağmur suyu kanalının yapılmadığını ve yetkililere sorduklarında ise daha sonra derin kazılarak yapılacağını söylediklerini ifade eden Baran, çalışmalardan memnun olmadığını ve gerekli denetlemenin yapılmadığını ifade ederek şunları söyledi:
“Bu altyapıdan memnun değiliz. Küçücük borular kullanılıyor. Yukarı taraflarda görseniz boru patlamış ve her taraf kokuyor. Ama halk alışmış ve susuyorlar. Neden sustuklarını ben de bilmiyorum. Şu an gördüğünüz kanalın dibinde çocuklar var. Kaç günden beridir bu kanalizasyon kanalı açık, ne bir levha ne de bir işaret konulmuş. Bu çocuklar hastalanırsa bunun sorumlusu kim olacak? Altyapı sağlam değil. Öncelikle altyapının sağlam yapılmasını istiyoruz. Şu kanallar yapıldı. Şu an büyük bir araba geçse kırılacak. Geçenlerde aşağıda kırılmıştı. Yani sağlam değiller, sağlam bir şey yapılmamış ve kırılıyorlar. Bunlar ileri de çürürler. Zaten Kozluğun hali budur. Bir şey yapacaklar, parça parça yapıyorlar. Memnun değiliz. Hizmet istiyoruz ama yapan da yok."
Altyapı çalışmalarından okul öğrencileri de olumsuz etkileniyor. Okul önlerinde bozulan yolların ve patlayan kanalizasyonların yapılmaması okul gidiş ve gelişlerinde öğrencilerin de toz ve pis koku içinde kalmalarına neden oluyor.
Öğrencilerden Enes Yıldırım, "Biz her gün okula geldiğimizde toz içinde kalıyoruz. Bizden küçük çocuklar bu kanalizasyon çukuruna düşebilir. Pis kokuyor ve yollar çok kötü. Artık yollarımızı yapsınlar." dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 017 SÜRÜCÜYE 35 BİN TL’Yİ AŞAN CEZA
- 02“BU DAVADA ESKİ-YENİ YOK, EMEK VE VEFA VAR”
- 03POS KOMİSYON ÜCRETLERİ MAKUL SEVİYEYE ÇEKİLMELİ
- 04UYUŞTURUCU OPERASYONU: 5 ŞAHIS TUTUKLANDI
- 05Milletvekili Nasıroğlu, "Asaletimiz en büyük gücümüz"
- 06BAYAR VE DEMİR AİLELERİNİN GÖRKEMLİ DÜĞÜNÜ
- 07Başkan Şansi, “Batman Petrolspor taraftarına yönelik saldırı kabul edilemez”
- 08HÜDA PAR’DAN KÜRT SORUNU VE SURİYE ÇAĞRISI
- 09"Irkçı saldırılara karşı sessiz kalmayacağız"
- 10KAPLAN’DAN ESNAF İÇİN FAİZSİZ KREDİ ÇAĞRISI
- 11İPRAGAZ CAMİİ İBADETE AÇILDI
- 12ŞEYH SÜLEYMAN'E ŞABE VEFAT ETTİ
- 13EKMEN:BATMAN'A LONDRA AKTARMALI UCUZ BİLET ALABİLİRSİNİZ
- 14ARANAN 37 ŞAHIS YAKALANDI
- 15Batman Çevre Gönüllüleri’nden ağaç kesimlerine tepki




Henüz Yorum yok