Arı yetiştiricilere arılı kovan ve malzeme dağıtımı yapıldı
Batman'ın Hasankeyf İlçe Kaymakamlığı tarafından proje kapsamında 3 yılda ilçedeki 50 yetiştiriciye bin adet arılı kovan ve arı malzemesi dağıtıldığı bildirildi.
GAP İdaresi tarafından programa alınan Hasankeyf Entegre Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında; Hasankeyf Kaymakamlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünce ilçe merkez ve köylerinde Arı Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi ile 15 çiftçiye 20'şer kovan ile toplamda 300 adet arılı kovan ve malzemesi dağıtıldı.
Hasankeyf Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, toplam 3 yılda 500 yetiştiriciye bin adet arılı kovan ve arı malzemesi dağıtıldığı aktarıldı.
Açıklamada, “İlçemiz merkez, Irmak, Karaköy, Tepebaşı, Uzundere, Üçyol, Kumluca, Yakaköy, İncirli ve Çardaklı köylerinde ikamet eden 15 yetiştiricimize yüzde 70 hibe (Gap İdaresi) yüzde 30 çiftçi katkısı olacak şekilde toplam 300 arılı kovan ve arı malzemesi yetiştiricilerimize dağıtılmıştır. Yine proje kapsamında; Hasankeyf Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü koordinatörlüğünde projeden faydalanan 15 yetiştiricimize İlçemiz Halk Eğitim Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde konusunda uzman eğiticiler tarafından hem teorik hem de uygulamalı eğitim verilecektir. Bu eğitimler ile yetiştiricilerimizin bilinçli ve tekniğine uygun yetiştiricilik yapmalarını sağlayarak dağıtılacak arılı kovanlardan daha yüksek ve kaliteli bal üretimi hedeflenmektedir.” denildi.
Açıklamada, Hasankeyf Entegre Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında 2016-2017 ve 2018 yıllarında hazırlanan Arı Yetiştiriciliğini Geliştirme Projeleri ile son 3 yılda toplam 50 yetiştiriciye bin adet arılı kovan ve arı malzemesi dağıtıldığı ifade edildi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01Batman Nüfus İl Müdürlüğü’nden Personeline Önemli Promosyon Anlaşması
- 02ISMARLAMA GİYİM HÂLÂ GÖZDE
- 03YENİ HASTANE İÇİN HIZLANDIRMA TALEBİ
- 04BATMAN BASINI; ''GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR''
- 05Hasankeyf’te zeytin devrimi
- 06SERA OSB PROJESİ İÇİN ANKARA'DAN ÜST DÜZEY ZİYARET
- 07HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI’NA ZİYARET
- 08BATSO, Sürücü Kursları ve Sigorta Acenteleriyle buluştu
- 09BARIŞ ANNELERİNDEN BARIŞ ÇAĞRISI
- 10BAŞKAN FIRAT, “ADİL DÜZEN TESİS EDİLMELİDİR”
- 11ÇİFTÇİ’DEN MÜLK SAHİPLERİNE MAKUL KİRA ÇAĞRISI
- 12BARO, “İNSAN HAKLARI İHLALLERİ SÜRÜYOR”
- 13Minik Sınıf Öğrencilerine Ağız ve Diş Sağlığı Tarama ve Eğitimi
- 14İHSAN TAŞ “EKRANDAKİ ŞİDDET GERÇEK HAYATA TAŞINIYOR”
- 15BATSO SPOR KULÜPLERİNİ İHYA ETTİ




Henüz Yorum yok