
Atık Getirme Merkezi'nin açılışı yapıldı
Atık Getirme Merkezi'nin açılışı yapıldı
“Sıfır Atık” projesi kapsamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın hibe desteğiyle Batman Belediyesi tarafından yapılan ‘1. Sınıf Atık Getirme Merkezi'nin açılışı Valimiz Ekrem Canalp’in katılımıyla gerçekleştirildi.
Merkezin açılış törenine; Vali Ekrem Canalp’in yanı sıra Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Vali Yardımcısı Şükrü Alperen Göktaş ile kamu kurum yöneticileri katıldı.
4 ADET MOBİL ATIK GETİRME MERKEZİ KURULDU
Tesisin; doğaya, çevreye, insan sağlığına ve ekonomiye sağlayacağı katkılara değine Vali Canalp, “Şu anda Batman ilinde 3 bin 240 adet, atık kumbaramızı var. Atıkların ayrıştırılarak toplanmasına imkân sağlayan atık kumbaramız var. Ayrıca Batman Belediyesi bünyesi içerisinde de 40 adet iç mekân atık toplama kutumuz var. Şehrin belli noktalarına 4 adet mobil atık getirme merkezi kurmuş durumdayız. 100 adet tekstil atık kutumuz şehrimizde hizmet veriyor. 5 adette pilmatik yerleştirilmiş durumda ve 20 adet de bayat ekmek kutusu kentimizin değişik yerlerine yerleştirmiş durumdadır. Bunların bize yıllık olarak sağlamış oldukları geri dönüşüm ne kadardır? Bir yılda 20 bin ton ambalaj katı geri dönüşüme tabi tutulmaktadır. Bunun karşılığı da 1.140 ağaçtır. 102 ton tekstil atığı geri dönüşme tabi tutulmaktadır. Bu da yaklaşık 1 milyon metreküpün üzerindeki suyun kirlenmekten kurtarılması demektir. 668 ton lastik geri toplanıp ekonomiye kazandırılıyor. Bu da 443 ton karbondioksitin atmosfere salınımının önüne geçilmesi anlamına gelmektedir.”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Milletvekili Nasıroğlu, “Batman büyükşehir olma yolunda ilerliyor”
- 02BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİK İÇİN BULUŞTULAR
- 03Başkan Kaplan, “Sosyal konut projesinde esnafa pozitif ayrımcılık yapılmalı”
- 04İNOVATİF BÜFE VE TEMİZ TUVALET PROJESİ YAYGINLAŞIYOR
- 05MÜSİAD BATMAN’DAN DOST MECLİSİ TOPLANTISI
- 06YENİ NESİL OTOBÜS DURAKLARININ KURULUMU BAŞLADI
- 07DİCLE NEHRİ’NDE KAÇAK AVCILIĞA GEÇİT YOK
- 08BATMAN’DA “SUMUD’A SELAM, İSRAİL’E LANET” MİTİNGİ
- 09BİR ÇAĞRI, BİR SAHAYA DÖNÜŞTÜ
- 10ÖZEL İDARE PERSONELİNE 89 BİN TL PROMOSYON MÜJDESİ
- 11“İMZAM VAR” KAMPANYASI BATMAN’DA BAŞLADI
- 12BATMAN’IN SUYU TEHLİKEDE !
- 13HASANKEYF’TE SU, DOĞA SPORLARI VE TURİZM FESTİVALİ COŞKUSU
- 14EMLAK KATILIMDAN ESNAFA DESTEK
- 15YEŞİL KUŞAK AĞAÇLANDIRMA PROJESİ TOPLANTISI YAPILDI
Henüz Yorum yok