AV YASAĞI KAPSAMINDA DENETİMLER YAPILDI
İç sularda 1 Nisan – 30 Haziran tarihleri arasında başlayan av yasağı kapsamında, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Ekipleri, 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu çerçevesinde su ürünleri avcılığına yönelik kontrol ve denetim faaliyetleri gerçekleştirdi.
İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aydın yaptığı açıklamada, su ürünleri kaynaklarının korunması ve sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla tüm göl, gölet, baraj gölleri, akarsu, çay, dere gibi iç sularda su ürünleri avcılığının 1 Nisan-30 Haziran 2025 tarihleri arasında yasaklandığını söyledi.
Artan nüfus ve gelişen ihtiyaçların doğal kaynakların daha fazla kullanılmasına, doğal balık stoklarının olumsuz etkilenmesine neden olduğunu belirten Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aydın, “Sürdürebilir avcılığın sağlanması, ekosistemin koruması amacıyla iç sularda balık türlerinin avlanması 1 Nisan itibarıyla yasaklandı. Ticari ve amatör su ürünleri avcılığı yapan vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için su ürünleri av yasaklarına uymaları hem kendi menfaatleri hem de su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşımaktadır” dedi.
İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aydın; yasak ve sınırlandırmalara uymayanlar hakkında 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu gereği idari para cezası uygulanacağını ve balıkçıların mağduriyet yaşamamaları için getirilen yasak ve düzenlemelere uymalarının kendileri açısından önem arz ettiğini sözlerine ekledi.
.jpg)
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN NEVROZU 22 MART’TA YAPILACAK
- 02HASANKEYF YOLUNA YENİ AĞAÇLAR DİKİLİYOR
- 03MEYVE FİDANI DİKİM SEZONU BAŞLADI
- 04KENT GENELİNDE İLAÇLAMA
- 05HER GÜN 2 BİN 542 KİŞİYE SICAK YEMEK
- 06BİR ÜNİTE KAN, BİRÇOK HAYAT
- 07BATMAN ENGELLİLER ADANA DEPLASMANINA HAZIRLANIYOR
- 08CANALP, KOZLUK’TA VATANDAŞLARLA İFTARDA BULUŞTU
- 09KADINLAR TEZHİP SANATINI ÖĞRENİYOR
- 10EKMEN’DEN PAHALI UÇAK BİLETLERİ İÇİN REKABET KURUMU’NA BAŞVURU
- 11BATMAN’DA TOPLU ULAŞIMA YENİ GÜÇ
- 12FİLİSTİN FİLM GÜNLERİ BATMAN’DA
- 13BATMAN GARI’NDA EĞİTİM VE TATBİKATI
- 14TÜRKAN “MECLİS KARARLARI, GAZETELERDE YAYIMLANMALI”
- 15TİCARET BORSASI’NDAN İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE DESTEK




Henüz Yorum yok