Batman halkı camilere akın etti
Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in Allah’ın huzuruna çıktığı gece olan Miraç Kandili’ni idrak etmek isteyen Batmanlılar camilere akın etti.
Batman’da birçok camide program düzenlendi. Programın yapıldığı camilerden biri de Şevket Başak Camii’siydi. Buradaki programa Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Eyyüp Yanaç, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nureddin Kiyas, müftülük çalışanları ve cami cemaati katıldı.
Program yatsı namazından sonra, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Miraç Kandili hakkında bir konuşma yapan Batman İl Müftüsü Turgut Erhan, Efendimiz’in (sav) Mescidi Aksa’dan yükselmeye başladığını Ayet ve Hadis-i Şeriflerde bize bildirildiğini söyledi.
Konuşmasına Miraç hadisesini anlatan İsra Suresi’ni okuyarak başlayan Erhan, “Miraç, Hz. Muhammed Mustafa’ya (sav) yüce Rabbimiz hiçbir peygambere vermediğini ve hiçbir peygambere nasip etmediği en büyük mucizelerinden bir tanesidir. Bir gece Mescidi Haram’dan Mekke’den Resulullah (sav) Mescidi Aksa’ya Mescidi Aksa’dan da gökler ötesine götürüp kâinatın sırlarını gösteren yüce Rabbimizdir. Hz. Muhammed’e (sav) ne için böyle bir pay verildiğine baktığımız zaman miracın arka planını çok iyi görmek gerekir. Zira Hz. Muhammed Mustafa (sav) son peygamber olarak tevhit akidesini yeryüzüne yerleştirmek için gönderilen son Nebi ve Resul olarak Rabbim Allah’tır dediği için türlü türlü işkencelere maruz kalmıştır. Çünkü zulümden, müşriklerden ve puta tapmaktan medet uman insanlar sadece ve sadece Rızay-ı İlahi’yi gören ve gözeten sadece hak ve hakikat diye Peygamberimize (sav) ve ona iman eden sahabelerine türlü türlü akla hayale gelmeyen işkenceler yapıldı.” şeklinde belirtti.
Son olarak Erhan, Peygamberimizin (sav), ‘Namaz müminin miracıdır’ Hadis-i Şerifini okuyarak 5 vakit namazın müminlerin Miracı olduğunu söyledi.
Program İl Müftüsü Turgut Erhan’ın konuşmasından sonra Batman Müftülük korosunun Türkçe, Kürtçe ve Arapça okudukları mevlit, kaside ve ilahilerle devam etti.
Programın sonunda İl Müftüsü Turgut Erhan dua etti. Duanın ardından hazırlanan dağıtılan ikramlarla mevlit programı son buldu.
Miraç kandili nedeniyle Batman Süt Birliği ile Batman Damızlık Birliği tarafından hazırlanan 7 bin kapat süt Batman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce cami önünde dağıtıldı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP “BATMAN’IN 100 YILLIK TRAFİĞİNİ PLANLIYORUZ”
- 02ASANSÖRLERDE SIKI DENETİM
- 03VALİ CANALP “ZAFER RUHU GELECEĞE IŞIK TUTUYOR”
- 04YILMAZ “BATMAN HALKI NEDEN DAHA FAZLA ÖDÜYOR?”
- 05BATSO Başkanı Demir: “İhtiyaçları Gördük, Çözüm İçin Çalıştık”
- 0630 AĞUSTOS İÇİN TRAFİK DÜZENLEMESİ
- 07BATMAN’IN GÖKYÜZÜNE AÇILAN KAPISI 16 YILI DOLDURUYOR
- 08HAMZA OĞUZHAN, FERDİ KURT’UN EKİBİNE KATILDI
- 09VERGİ BORÇLARI İÇİN SON FIRSAT
- 10MISIRA ALTERNATİF ARANIYORDU: İKİ ÜRÜN ÖNE ÇIKIYOR
- 11DOĞTAP BATMAN İL BAŞKANLIĞI’NA SİNAN SARI ATANDI
- 12EĞİTİMDE YENİ DÖNEM HAZIRLIĞI
- 13GÜMÜŞ “CEZALANDIRAN DEĞİL, REHBERLİK EDEN SGK”
- 14MHP Batman İl Başkanlığına Çetin’le Devam Kararı
- 15OKUL YOLLARINDA BAKIM VE GÜVENLİK ÇALIŞMASI




Henüz Yorum yok