Batman Umut Kervanı ocak ayı faaliyet raporunu açıkladı
Batman'ın Kozluk (Hazo) ilçesi Tosunpınar köyünün üst kesimlerinde bulunan Melement yaylasında küçükbaş hayvanlarını otlatan Ramazan Perin isimli çoban, yürüyemeyecek durumda olan yaralı bir at gördü.
Yaralı ata suyundan ve yiyeceğinden vererek, birkaç gün hayatta kalmasını sağlayan 17 yaşındaki çobanın çabaları sonuçsuz kaldı.
Beyaz renkli atın telef olduğunu gören Perin, duruma tepki göstererek, herkesi bu konularda duyarlı olmaya davet etti.
Ata yardım edilmesi için bazı haber sayfalarına fotoğraf ve video göndererek yardım talebinde bulunduğunu ancak ilgilenilmediğini belirten Perin, soğuk kış günlerinde yaylalarda bulunan hayvanlara sahip çıkılması çağrısında bulundu.
Perin, "Burada 2 yıldır çobanlık yapıyorum. Geçen günlerde keçileri otlatırken yaralı bir ata rastladım. Yaralı at susuzluktan bitkin düşmüştü. Yanına gidip suyumdan içirdim, ekmeğimden verdim. Yardım için fotoğraf ve videolarını bazı sayfalara attım fakat cevap gelmedi. Bugün yine su içirmeye giderken atın soğuktan donup öldüğünü gördüm. Nerede bu hayvan severler ve hayvanları koruma dernekleri? Bu soğuk kış günlerinde bu tür yardıma muhtaç olan hayvanlara sahip çıkalım. Onlar da bizim gibi can taşıyorlar. Bizim canımız acıdığı zaman hemen bir doktora ve hastaneye gideriz. Bu hayvanlar ne konuşabiliyor ne de derdini anlatabiliyorlar. Ben bir çoban olarak bu duruma çok üzüldüm. Bir daha böyle yaralı hayvanlar ölmesin diye lütfen duyarlı olalım çünkü onlar da bizim gibi canlı. Ayrıca hayvanları koruma derneklerine çağrıda bulunuyorum: Lütfen bu tür hayvanlara sahip çıkalım!" dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP “ÇOCUKLAR, ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK GÜVENCESİDİR”
- 02TAŞKIN RİSKİNE KARŞI TARİHİ ADIM!
- 03BEŞPINAR’A ULAŞIM YENİDEN AÇILDI
- 04BAKAN TEKİN’E ZİYARET
- 05SASON’DA ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ AKADEMİK DESTEK BAŞLADI
- 06VEKİL RAMANLI “EĞİTİM SİSTEMİ KALIPLARDAN ARINDIRILMALIDIR”
- 07PARKLARA 694 OYUN GRUBU KAZANDIRILDI
- 08NİSAN AYI KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
- 09MOR AHO’DA ANLAMLI BULUŞMA
- 10İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
- 11İHD : “Tecrit Uygulamaları Son Bulmalı”
- 12MEB Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Baran’dan Batman’a Ziyaret
- 13BESO’DAN SAĞLIK ALANINDA ÖNEMLİ İŞ BİRLİĞİ
- 14BATGEV Başkanı Ömer Cangir’den okul güvenliği değerlendirmesi
- 15KAPANAN KÖY YOLLARI KISA SÜREDE ULAŞIMA AÇILDI




Henüz Yorum yok