
Batman Üniversitesi ile TPAO arasında iş birliği protokolü imzalandı
Batman Üniversitesi ile TPAO arasında iş birliği protokolü imzalandı
Batman Üniversitesi ile Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürlüğü (TPAO) arasında eğitim, araştırma ve danışmanlık çalışmalarına yönelik iş birliği protokolü imzalandı.
Dört yıl süreyle geçerli olacak protokol ile TPAO’nun sektördeki faaliyetlerini yerine getirirken zaman zaman ihtiyaç duyduğu akademik danışmanlığın yanı sıra, eğitim, seminer, konferans, çalışma toplantısı, kongre, panel, sempozyum gibi bilimsel faaliyetlerin ortak olarak gerçekleştirilmesi amaçlanıyor.
Batman Üniversitesinin Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği ile TPAO’nun faaliyet alanına giren bölümlerde eğitim gören öğrencilerinin TPAO’da uygulanan staj programlarına katılımının artırılması ve TPAO’ya teknik gezi yapabilmesi, başta Petrol Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi olmak üzere üniversite bünyesindeki TPAO’nun faaliyet alanlarıyla ilgili araştırma merkezleri arasında iş birliği sağlanmasının amaçlandığı protokol ile ilgili bilgi veren Rektör Prof. Dr. İdris Demir, protokolün önemine değinerek Batman Üniversitesi olarak yapılan tüm iş birliklerini hayata geçirmek için çalıştıklarını kaydetti.
“İmkânlarımızı şehrimizin ve öğrencilerimizin faydasına sunuyoruz”
Üniversitenin öğretim elemanlarının potansiyel kapasitesi ile derslik ve laboratuvar olanaklarından TPAO’nun faydalanmasına yönelik maddelerin de yer aldığı protokol ile ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Demir sözlerine şu şekilde devam etti:
“Bu protokol ile iki kurum arasında önemli bir iş birliğini sağlamış durumdayız. Bilimsel çalışmalar yapan ve bilgi üreten bir merkez olarak imkânlarımızı şehrimizin ve öğrencilerimizin faydasına sunmayı amaçlıyoruz. Amacımız öğrencilerimizin de bu protokollerden faydalanıp alanlarında uzmanlaşarak Batman Üniversitesinden mezun olmalarını sağlamak. Protokol ile öğrencilerimize uygulamalı eğitim olanaklarını sağlarken bir yandan da birlikte çalışma kültürünün oluşturulmasını da amaçlıyoruz. Batman Üniversitesi olarak mühendislik alanında sahip olduğumuz bilgi birikimini TPAO’ya sunarak yeni teknoloji, süreç geliştirme, kalite ve verimliliğin arttırılması ile TPAO personelinin mesleki gelişimine katkı sağlanması da amaçlarımız arasında yer alıyor.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 05 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 09İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 12YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01“Sarıyer taraftarlarının çirkin eylemi yanlarına kâr kalmamalı”
- 02VALİ CANALP “EMEKÇİLER KALKINMANIN TEMEL TAŞIDIR”
- 03OSB YÖNETİM KURULU TOPLANDI
- 04ODUNCU’DAN TÜPRAŞ İŞÇİLERİNE DESTEK
- 05HASANKEYF KIRSALINA 40 MİLYON TL’LİK ALTYAPI HAMLESİ
- 06JANDARMA KAÇAKÇILARA GÖZ AÇTIRMIYOR
- 07Aydın Gülmez'den Sarıyer taraftarına sert tepki;
- 08İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİ TOPLANTISI YAPILDI
- 09İL İSTİHDAM KURULU TOPLANDI
- 10DEMİR’DEN VERGİ SÜRESİ UZATMA ÇAĞRISI!
- 11DEVA BAŞKANI YILMAZ'DAN SERT TEPKİ
- 12BAŞKAN GÜNEŞ, 4. TARIM VE ORMAN ŞÛRASI’NA KATILDI
- 13HAMİTOĞLU'NDAN SARIYER TEPKİSİ
- 14BATMAN’DA TARİHİ DOKUNUŞLA MODERN DÖNÜŞÜM
- 15MİLLETVEKİLİ RAMANLI RADYO YÜKSEL'E KONUK OLDU
Henüz Yorum yok