Batman Üniversitesi orman alanlarını fidan dikimine açtı
Batman Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada, üniversite içerisinde bulunan orman alanlarına tüm halkı fidan dikmeye davet edildi.
Açıklamada, Dicle Nehri kıyısında kurulan Üniversite Batı Raman Kampüsü’nün, 13 bin dönüm alanı kapsadığı, bu alanın 7 bin dönümünün Üniversite Rektörlüğü tarafından fidan dikim alanı, yarının orman alanları olarak belirlendiği belirtildi.
Açıklamada, “Batı Raman Kampüsü’nün Batman’ın en yeşil alanı olması yolunda Üniversitemiz tarafından ciddi adınlar atılmış olup, 2008 yılından bu yana Batı Raman Kampüsü’ne 120 binden fazla fidan dikilmiştir. Üniversitemiz Batı Raman Kampüsü’nde fidan dikim alanına ekilen 120 bin fidan 0-5 yaş grubunda diş budak, kızılçam, mavi servi, badem, fıstık, akasya, cennet ağacı, mahlep, karaçam vb. türlerde fidan dikilmiş ve yıl boyu bakımları yapılmaktadır. Üniversitemiz, oluşturduğu fidan dikim alanlarında yarının ormanlarını oluşturma gayreti içerisinde olup, Batman şehir merkezinin hemen yakınında Batmanlı hemşerilerimizin aile ve çocuklarıyla stres atabilecekleri, spor yapabilecekleri, mesire alanlarını oluşturma amacındadır.” denildi.
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “Üniversitemiz, Batı Raman Kampüsünün yeşillendirilmesi, bereketlendirilmesi ve şehrimizde fidan dikme kültürünün geliştirilmesi amacıyla oluşturulan fidan dikim alanlarına STK’ların, kamu ve özel kurumların yanı sıra halkın da fidan dikebilmesi için alanlar oluşturmuş, fidan dikimi yapmak isteyenlere dikim yaptıkları yere isim verme hakkı da tanımıştır. Üniversitemiz, orman alanlarına dikilen fidanların yeşermesi ve gelişmesi için yıllık bakım çalışması yapacak olup, tüm Batmanlıları bu çerçevede Üniversitemiz orman alanlarına fidan dikmeye bekliyoruz.”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01NASIROĞLU EZİDİ’LERİ DİNLEDİ
- 02BACA VE GİDER IZGARALARI TEMİZLENİYOR
- 03ÖHD’DEN ROJAVA'DAKİ SALDIRILARA TEPKİ
- 04HASANKEYF’TEN KOZLUK’A BATMAN TURİZMİ VİTES YÜKSELTTİ
- 05GENÇ ASKON BATMAN’DA GÖREV DEĞİŞİMİ
- 06BATMAN’A YENİ YEŞİL ALANLAR KAZANDIRILACAK
- 07TEKİN, MAZBATASINI ALDI
- 08TIMOKLULAR DERNEĞİ'NDEN ROJAVA AÇIKLAMASI
- 09SOKAK LEZZETLERİ ŞENLİĞİ ŞEHRİ SARACAK!
- 10YAŞAR “TÜRKİYE’DE YAŞAYAN HER KÜRT’ÜN KALBİ ROJAVA’DA ATIYOR”
- 11BATMAN MEDYA GAZETESİ 24 YAŞINDA
- 12BURAK GROSS 5. YILINI COŞKUYLA KUTLADI, ÜÇÜNCÜ ŞUBE MÜJDESİ VERİLDİ
- 13BATMAN ENGELLİLER SPOR KULÜBÜ AMED DEPLASMANINA HAZIR
- 14ZAMLAR PEŞ PEŞE GELMEYE DEVAM EDİYOR
- 15KESK BATMAN’DAN İŞ BIRAKMA EYLEMİ




Henüz Yorum yok