
Batman’da 18 bin kilo atık toplandı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında Batman’da eylül ayında 18 bin 204 kilogram atık toplandığı belirtildi.
Batman’da 27 Şubat 2018 tarihinde startı verilen proje kapsamında eylül ayında; 12 bin 605 kilogram kağıt, 3 bin 226 kilogram plastik, 941 kilogram metal ve bin 432 kilogram cam atık toplandığı kaydedildi.
Kentte toplanan atık miktarlarının geri dönüşümünde elde edilen çalışmalar hakkında bilgi veren Batman Valisi Ahmet Deniz, “12 bin 605 kilogram kağıdın geri dönüşümü ile 214 ağacın kesilmesi önlendi. 51 bin 680 Kwh enerji tasarruf edildi. 2 bin 231 kilo daha az sera gazı salındı. 353 metre küp su tasarrufu sağlandı. 31 metre küp depolama alanında tasarruf edildi. 3 bin 226 kilogram plastiğin geri dönüşüm ile 18 bin 530 Kwh enerji tasarruf edildi. 132 kilo daha az sera gazı salındı. 52 varil daha az petrol kullanımı sağlandı. 74 metre küp depolama alanında tasarruf edildi. 941 kilogram metalin geri dönüşümü ile 604 Kwh enerji tasarruf edildi. 89 kilo daha az sera gazı salındı. 1,69 varil daha az petrol kullanımı sağlandı. 2,2 metre küp depolama alanında tasarruf edildi. Bin 4032,5 kilogram cam geri kazanımı ile 60 Kwh enerji tasarruf edildi. 43 kilo daha az sera gazı salındı. 2,15 metre küp depolama alanı tasarruf edildi.” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN BELEDİYESİNDEN ERKEN TEŞHİS SEFERBERLİĞİ
- 02ÖĞRENCİLER PETROL FIRIN ÜRETİM TESİSLERİNİ ZİYARET ETTİ
- 03Batman Sivil Toplum Kuruluşlarından Gazze için ortak açıklama
- 04EKMEN, “DEVLET, ÇİFTÇİNİN İŞÇİLİK YÜKÜNÜ PAYLAŞMALI”
- 05KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELEDE FARKINDALIK ÇALIŞMASI
- 06Belediyede fidan dikim mevsimi başladı
- 07“Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve Eylem Planı” toplantısı yapıldı
- 08DÜNYA HASTANESİ’NDE SEREBRAL PALSİ GÜNÜ ETKİNLİĞİ
- 091.399 KG SERA GAZI SALINIMI ÖNLENDİ
- 10Batman Müftülüğü'nden engellilere destek
- 11HOLLANDALI SÜRYANİ HEYETİ MOR KURYAKOS’U GEZDİ
- 12“İKTİDAR GAZZE KONUSUNDA SAMİMİ DEĞİL”
- 13TPAO BATMAN PETROLSPOR ATLETİZM SEÇMELERİNE İLGİ
- 14NASIROĞLU “TERÖRSÜZ TÜRKİYE’NİN YANSIMALARINI YAŞIYORUZ”
- 15BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN MADDE BAĞIMLILIĞINA KARŞI STK ZİYARETLERİ
Henüz Yorum yok