
BELEDİYENİN FAALİYETLERİNİ ANLATTILAR
“İMARDA BATMAN’I ALT ÜST ETTİLER”
Batman Belediye Eşbaşkanları Gülistan Sönük ve Yeşil Işık Belediye'nin 150 günlük faaliyetlerini Kürtçe ve Türkçe anlattı.
5 AYLIK ÇALIŞMALARINI AKTARDILAR
Jiyan Park’ta bulunan Batman Belediyesi’ne ait Glütensiz Cafe’de basın toplantısına ve yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı. Toplantıda Eşbaşkanların yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları Çiğdem Demir Sevim ve Mustafa Tuğyıldız ile belediye meclis üyeleri de hazır bulundu. Batman Belediyesi’nin 150 günlük faaliyetlerinin konu alan sinevizyon gösteriminden sonra Eşbaşkanlar Gülistan Sönük ve Yeşil Işık, belediyenin son beş aylık sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu, gazetecilerden gelen soruları yanıtladı. 150 günde bir şehrin bütün sorunlarını çözüme kavuşturmak ve yaratılan tahribatı gidermenin mümkün olmadığını ifade eden Eşbaşkan Gülisten Sönük, “Bazı tahribatlar vardır 1 senede bazıları ise ancak 5 senede düzeltilebilirken bazı tahribatlar da ömür boyu devam ediyor maalesef” dedi.
.jpeg)
“İMARDA BATMAN’I ALT ÜST ETTİLER”
Her hafta gerçekleştirdikleri halk toplantılarında yurttaşların sorunlarını kendilerine ilettiği belirten Eşbaşkan Gülistan Sönük, “Bu toplantılarda herkesin en çok dile getirdiği sorun imar sorunudur. Akşam uyurken 100 metreye, 1 dönüme sahip olan yurttaşlar sabah kalktıklarında hisselerine ortakların çıktığını öğreniyorlar. Kimi hisselere 5, kimi hisselere de 20 ortak var. İmar konusunda Batman’ı adeta alt üst etmişler. Bu sorunu tabi ki de 150 günde çözmek mümkün değildir. Bunun gibi bazı sorunların çözümü uzun bir zaman alabilir. Fakat kültür sanat gibi, çocuklara, gençlere ve kadınlara yönelik çalışmalar konusunda kısa bir süre içerisinde elimizden gelen çalışmaları yapıp bu konudaki sorunları gidereceğiz” şeklinde konuştu.
“YAPILAN İŞLER GÖZ BOYAMADAN İBARET”
Kayyım yönetimiyle geçen 7 yıllık dönemde Batman’da yapıldığı söylenen çalışmalar, gösterilen masraflar, bu borçlara göre yapılan işler ve bu borçların karşılığı herhangi bir çalışmanın yapılmadığını belirten Eşbaşkan Yeşil Işık ise “Doğaya, ekolojiye ve insana yönelik herhangi bir çalışma yapılmış değil. Yapılanların tamamı göz boyamaya yönelik işlerdir. Halkın malını nasıl talan edebileceklerinin arayışı içinde oldular. İmar konusunda yapılan çalışmalar jeolojiye aykırı ve kaçak yapılaşmanın önünü açmaya yönelik olmuş. Bu da insan hayatına ne kadar değer verdiklerini gösteriyor. İnsan hayatı bu kadar bu kadar ucuz olmamalı. Her alanda insan odaklı çalışmalar yapılmalıydı. İnsanların hayatını ve insanların geleceğine öncelik veren bir yaklaşım olmalıydı. Yapılan çalışmalar rant sağlama ve talan etmeye yönelik olmuş. Tabi bu yaklaşım halkımızın ve bizim kabul edeceğimiz bir anlayış değildir. Kentimizde yapacağımız çalışmalar insan odaklı ve ekolojiyi koruyan çalışmalar olacaktır” dedi.
Yazarlar
- 01Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 02İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 03Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 06YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01PETROLSPOR BEYAZ GRUPTA
- 02TRC3 BÖLGESİ VALİLERİ DİKA TOPLANTISINDA BULUŞTU
- 03ACILI AİLEYE BAŞSAĞLIĞI ZİYARETİ
- 04KAÇAK YAPILAŞMAYA GEÇİT YOK
- 05KURAKLIK BATMAN’I VURUYOR
- 065 AYDA 272 BİN YOLCUYA HİZMET VERİLDİ
- 07RAMANLI, AİLELERİN ACISINI PAYLAŞTI
- 08VALİ CANALP, DEDAŞ YETKİLİLERİNİ KABUL ETTİ
- 09TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDULAR
- 10Başkan Altun’dan Umut Kervanı Vakfı’na ziyaret
- 11BÖLGE KLASMAN HAKEMLERİ BATMAN’DA TOPLANDI
- 12Mor Kuryakos Manastırı yeniden hayat buldu
- 13“35 Bin haneye yetecek elektrik üreteceğiz”
- 14EKMEN’DEN MARDİN’E ÇIKARTMA
- 15DEM HEYETİ, FACİANIN YAŞANDIĞI KÖYE GİTTİ
Henüz Yorum yok