BESO BAŞKANI ÇİFTÇİ'DEN RAMAZAN TAVSİYELERİ
BESO Başkanı Çiftçi'den esnafa ‘Ramazan’ tavsiyeleri
Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, esnafın ticaret ahlakında olması gereken konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.
"İNDİRİMLERLE HALKA YARDIMCI OLALIM"
Mübarek Ramazan ayının yaklaştığını hatırlatan Çiftçi, Ramazan ayı dolayısıyla esnaftan bir takım beklentilerinin olduğunu ifade etti. Esnafın özellikle Ramazan ayında ellerinden geldiği kadarıyla halka ürün satışı konusunda yardımcı olmalarını isteyen Çiftçi, "Esnafımızdan isteğimiz Ramazan'ın bereketinden faydalanmalarıdır. Ramazan rahmet, bereket ayıdır; onu Allah'a yaklaşmada fırsat bilelim. Allah'ın verdiği bereket miktarla ölçülmez. Evet, esnafımız zor bir süreçten geçiyor. Bu zor süreci hep beraber inşallah aşacağız. Fiyatları yükselterek değil, indirim yaparak, ciroyu yükselterek işimizi iyileştirelim. Bu konuda halkımızın beklentisi budur. 'Ramazan ayında esnaf artışa gidiyor' algısını kıralım. İndirimlerle halkımıza yardımcı olalım. Bu, sosyal dayanışma etkisi oluşturur" diye konuştu.
"BİRBİRİMİZİ KANDIRMAMALIYIZ"
Esnafın ticaretlerinde Peygamberi örnek almaları gerektiğini vurgulayan Çiftçi, "Ticaretle uğraşan bir Peygamberin ümmetiyiz. Peygamberimiz ticarete, ticaret ahlakına çok önem verirdi. Bizler kötü, sahte ürünlerle kesinlikle birbirimizi kandırmamalıyız. Peygamberimiz bir hadisi şerifinde, 'Bizi kandıran bizden değildir' buyuruyor. Biraz ahlaki yozlaşma olmuşsa da esnafımız buna dikkat etmelidir. Çünkü Peygamberimizin söyledikleri bizim faydamızadır. Söylediklerini hayatımıza geçirirsek mutlu oluruz ve işimiz bereketlenir. Ancak tam tersi yaparsak hem maddi hem de manevi zarar görürüz. Onun için Peygamberin ahlakına ihtiyacımız var. Müşterilerimizi ailemizden biri gibi karşılamalıyız. Güler yüzlü, güzel ahlaklı olmalıyız. Bunu yaparsak faydasını göreceğiz. Ticaret ahlakında ve stratejisinde de bunlar çok önemli şeylerdir. Müşterilerimize güven vermek, onlara güveni aşılamak ticaretin olmazsa olmazıdır. Esnafımız güzel ahlakı, iyi fiyatı, tebessümü yerine getirdikçe fayda göreceklerdir. Birbirimizi üzecek, haksız rekabetlere de girmemeliyiz. Rekabet kaliteyi artırma yönde olmalıdır" ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP, KOLTUĞUNU MİNİK EREN’E DEVRETTİ
- 02METRUK YAPILAR BİRER BİRER ORTADAN KALDIRILIYOR
- 0323 NİSAN ÇELENK SUNMA TÖRENİYLE BAŞLADI
- 04TÜZÜN, “BİSMİLLAH DİYEREK SAHAYA İNİYORUZ''
- 05ERDEMLİ GENÇLİK’TEN GENÇLERE ÇAĞRI “BİRLİKTE ÜRETELİM”
- 06SOLİN CADDESİ’NE 100 TESPİH AĞACI DİKİLİYOR
- 07KARDELEN MAHALLESİ’NDE 23 NİSAN’A ÖZEL ANLAMLI ETKİNLİK
- 08“65 İlde, 25 ülkede sahadayız”
- 09BATMAN BAROSU'NDAN ''BARIŞ SÜRECİ'' PANELİ
- 10Kardelen Mahallesi’nde 23 Nisan’da temsili muhtar çocuk oldu
- 11VALİ CANALP “ÇOCUKLAR, ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK GÜVENCESİDİR”
- 12TAŞKIN RİSKİNE KARŞI TARİHİ ADIM!
- 13BEŞPINAR’A ULAŞIM YENİDEN AÇILDI
- 14BAKAN TEKİN’E ZİYARET
- 15SASON’DA ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ AKADEMİK DESTEK BAŞLADI




Henüz Yorum yok