"Çocukların çalıştırılmasına ve dilencilik yaptırılmasına müsaade etmeyeceğiz"
Batman Valisi Hulusi Şahin başkanlığında, çocukların sokağın türlü tehlikelerine maruz kalmalarını engellemek, ruhsal ve bedensel açıdan sömürülmelerinin önüne geçmek için korunma haklarının uygulamaya konulması ve bu yolla kamu düzeninin sağlanması amacıyla düzenlenen "Sokakta Çalıştırılmak ve Dilencilik Yaptırılmak Suretiyle İstismar Edilen Çocuklar" konulu toplantı gerçekleştirildi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Şahin, sokakta dilendirilen ve çalıştırılan çocuklara asla müsaade edilmeyeceğinin altının çizerek, ilde bu sorunun çözülmesi için ilgili tüm kurumların kararlıkla mücadele etmelerini istedi.
Bu kapsamda yürütülen hizmetlerde gerekli etkinliğin ve verimliliğin sağlanabilmesi için İl Emniyet Müdürlüğü, Belediye Zabıta Ekipleri, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve İŞKUR İl Müdürlüğü ortak bir çalışma yürütecek.
Ailelerinin ihmal ve istismarı sonucu sokakta yaşayan ve her türlü istismara maruz kalan ilin en işlek kavşaklarında dilendirilen çocuklara yönelik iş ve işlemler bir proje kapsamında yürütülecek. Projede çocukların korunması, eğitimi ve rehabilitasyonu ile ilgili faaliyetler yer alacak.
Toplantıya; Belediye Başkan Vekili, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Vekili, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü, İŞKUR İl Müdürü, Göç İdaresi Müdür Vekili ve ilgili kurumların personeli katıldı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01AYDINKONAK KÖYÜNDE ÜRETİCİLERLE BULUŞMA
- 0267 BİN 673 YOLCUYA HİZMET VERİLDİ
- 03GARZAN YUMURTA TESİSİNE TAM NOT
- 0418 Kilometrelik güzergâhta çizgi çalışması tamamlandı
- 05BELEDİYESİ ÇAĞRI MERKEZİ’NE GELEN KAYITLAR DİKKAT ÇEKİYOR
- 06TİCARİ ARAÇLARDA KIŞ LASTİĞİ DENETİMLERİ BAŞLADI
- 07ANSİAD Genel Başkanı Şakir Seven’den ORSİAD’a Ziyaret
- 08BÖLGE MİLLETVEKİLLERİNDEN ALMANYA’DAKİ ÊZİDÎLERE ANLAMLI ZİYARET
- 09BESO Başkanı Çiftçi: “Batman’ı E-Ticaret Üssü Yapmaya Kararlıyız”
- 10ELEKTRİK AKIMINA KAPILAN GENÇ HAYATINI KAYBETTİ
- 11TUAY-DER’den cezaevlerindeki kadınlara dikkat çekme eylemi
- 12BATMAN’DA SİLAH KAÇAKÇILIĞINA AĞIR DARBE
- 13MİLLETVEKİLİ RAMANLI KOZLUK’TA HALKLA BULUŞTU
- 14SU TANKERİNDE KAÇAK SİGARA OPERASYONU
- 15“KADIN VARSA GÜÇ VAR”




Henüz Yorum yok