“Darbeciler muvaffak olsaydı Sisi gibi büyük katliamlar yapacaklardı”
BATMAN /2016-07-24 11:41:29
15 Temmuz Cuma akşamı yaşanan ABD destekli darbe girişimine karşı Batman’da meydanlara inen halkın nöbeti, 8’inci gününde de tüm coşkusuyla devam etti. Gösterilenin yapıldığı alanda bir konuşma yapan HÜDA PAR Yönetim Kurul Üyesi Hüseyin Olam, darbecilerin muvaffak olması halinde Sisi gibi büyük katliamlar yapacaklarını söyledi.
HÜDA PAR, AK Parti, Saadet Partisi, Peygamber Sevdalıları Platformu ve çok sayıda STK darbe karşıtı nöbete devam ediyor. Coşkunun hiç eksik olmadığı alanda kurulan platforma çıkan Rehber İlahi Grubu sanatçıları, Kürtçe ve Türkçe seslendirdikleri ezgilerle halka seslendiler. Meydanda Kürtçe ve Türkçe, “Zalimler için yaşasın cehennem” sloganları öne çıktı. Suriyeliler de darbe karşıtı pankartlar açarak tepkilerini dile getirdiler.
“Bu şer topluluğu muvaffak olsaydı tıpkı Mısır darbecisi melun Sisi gibi büyük katliamlar yapacaktı”
Kur’an-ı Kerim’in okunduğu alanda kurulan platforma çıkarak halka hitaben bir konuşma yapan Batman HÜDA PAR Yönetim Kurul Üyesi Hüseyin Olam, “Milletin ne büyük bir badire atlattığını, daha doğrusu karşılaştığımız ve karşı karşıya bulunduğumuz tehlikenin ne kadar büyük olduğunu gördük. Şayet bu şer topluluğu muvaffak olsaydı, tıpkı Mısır darbecisi melun Sisi gibi büyük katliamlar, belki de daha kötüsünü yapacaktı. Bunlardaki öfke, nefret, kötülük Sisi’ninkinden daha büyük. İnanın bu abartı değil. 250’ye yakın insanı gözlerini kırpmadan acımasızca, hunharca katlettiklerini gördük. Bazı noktaları, kurumları, hatta meclisi bombaladıklarını gördük.” dedi.
Olam, “Yakalanan şahıslar geçmişte savcısıyla suçluyor, hâkimiyle yargılıyor, imam veya abilerinin talimatlarıyla cezalandırıyorlardı. Coğrafyamız bunun ceremesini yıllardır çekmektedir. Hatta son dönemlerde kimileri çıkıp itiraflarda bulunarak işledikleri cinayetleri apaçık anlattılar. Cevzet Soysal cinayeti bunun en açık örneğidir. Ailesinin en yüksek makamlardaki girişimleri kaç yıldır neticesiz kalıyor. Vahşiler, acımasızca katledip onu kimsenin bilmediği yere gömmüşler. Ailesi, hiç olmazsa bir mezarı olsun istiyor. Ama bu tarifi zor terör örgütü, devletin tüm damarlarına yerleştiği için Cevzet Soysal ailesinin çaldığı her kapıyı onlar açıyor, her cadde her sokak adeta onlarda bitiyordu. Evet, bunlar bu ülkeye, bu millete ihanet ettiler. Devlet bir şekilde bunların tahribatlarını ve verdikleri zararları giderebilir. Ama inanın bunlar, tahribatın büyüğünü, zararın alasını aziz İslam dinine verdiler.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BAKAN BAK “BARIŞ İÇİNDE YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
- 02YAZ SPOR OKULLARINDA YÜZME HEYECANI
- 03DEM PARTİ'DEN ŞİDDETE KARŞI YÜRÜYÜŞ”
- 04AK PARTİ’DEN COŞKULU DANIŞMA MECLİSİ TOPLANTISI
- 05HÜDA PAR’DAN KARMA EĞİTİME İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ
- 06BAĞIMSIZ BATMAN GAZETESİ 2. YILINI KUTLADI
- 07FİRARİ HÜKÜMLÜ YOLCU MİNİBÜSÜNDE YAKALANDI
- 08ŞEYH HEVİNDA ZİYARETGÂHI RESTORE EDİLİYOR
- 09Bakan Bak, Batman'da Külliye ve Kütüphanede İncelemelerde Bulundu
- 10Kardelen Mahallesi'nde Korkutan Yangın
- 11Batman'da Motosiklet ile Bisiklet Çarpıştı: 2 Yaralı
- 12BAKAN BAK, BATMAN’A GELİYOR
- 13“BATMAN ŞEHİR HASTANESİ’NE DE ÖDENEK BULUNMALIDIR”
- 14EKİNCİ “SORUNLARIMIZIN ÇÖZÜM İÇİN KÖPRÜ OLACAĞIZ”
- 15235 ASANSÖR MÜHÜRLENEREK KULLANIMA KAPATILDI




Henüz Yorum yok