
Dicle Elektrik’ten abonelere güncelleme uyarısı
Dicle Elektrik’ten abonelere güncelleme uyarısı
Dicle Elektrik Perakende Satış A.Ş, abonelerin herhangi bir mağduriyetle karşılaşmamaları için eksik ve hatalı bilgilerini mutlaka güncellemeleri gerektiğini duyurdu.
Dicle Elektrik Perakende Satış A.Ş (DEPSAŞ), bilgilerinde eksiklik veya hata olan abonelere “verilerinizi güncelleyin” uyarısı yaptı. Toplam 2 milyon 20 bini bulan abonenin yaklaşık 400 bin tanesinin kayıtlarında eksik veya hatalı bilgiler olduğu tespit edildi. Şirketin sunduğu hizmetlerden en iyi şekilde yararlanabilmek ve herhangi bir mağduriyet yaşamamak için eksik veya hatalı bilgisi bulunan ve kendilerine bilgi güncelleme çağrısında bulunulan abonelerin 444 69 96 numaralı telefon üzerinden bilgilerini en kısa sürede güncellemeleri istendi.
DEPSAŞ Genel Müdürü Murat Karagüzel, sorumluluk bölgelerini oluşturan Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta toplam 2 milyon 20 bin abonenin bulunduğuna dikkat çekerek, “Bu abonelerimizden halen 400 bin kadarının bilgilerini güncellemesi gerekiyor” dedi.
“Son 3 yılda 300 bin abonemiz bilgilerini güncelledi”
Genel Müdür Murat Karagüzel, TC kimlik no, posta adresi, telefon numarası, E-Posta gibi bilgileri eksik olan abonelerin şirketin verdiği bazı hizmetlerinden gereği gibi yararlanamadığını belirterek, şunları söyledi: “Diğer perakende satış şirketleri gibi biz de sık sık abonelerimize çağrıda bulunarak olası değişikliklerde mutlaka abone bilgilerini güncellemelerini istiyoruz. Sadece son 3 yılda yaptığımız çağrıların da etkisi ile 300 bin kadar abonemiz şirketimize başvurarak bilgi güncellemesi yaptı. Ancak halen 400 bin kadar abonemizin eksik olan bilgilerini tamamlaması gerekiyor.”
“Abonelik fiili kullanıcı adına olmalı”
.jpg)
Özellikle abone değişikliği gibi durumlarda fiili elektrik kullanıcılarının eski abone üzerinden enerji tüketmeye devam ettiğini hatırlatan Karagüzel, Perakende Satış Sözleşmesi’nin mutlaka fiili kullanıcının adına olması gerektiğine dikkat çekti. Bu nedenle abonelerine bilgilerini sık sık güncellemeleri ve aboneliği kendi adlarına yapmaları çağrısında bulunduklarını kaydeden Karagüzel, şu uyarıyı yaptı: “Elektrik tüketicilerinin bilmesi gereken en önemli konu, sözleşmenin mutlaka fiili kullanıcının adına olması gerektiğidir. Kayıtlı abonenin, fiili kullanıcının birinci derece yakını olması da bu durumu değiştirmemektedir.”
DEPSAŞ yetkililerinin verdikleri bilgilere göre, birçok kişi, babasının, annesinin, eski kiracının veya ev sahibinin adına kayıtlı olan abonelik üzerinden elektrik tüketiyor. Bu tür kullanım, 28994 sayılı Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği’ne göre ‘usulsüz enerji kullanımı’ suçu kapsamına giriyor ve cezai yaptırımı bulunuyor. Bu yüzden aboneliği kendi adına olmayan tüketicilerin, ileride herhangi bir mağduriyet yaşamamaları ve verilen hizmetlerden gereği gibi yararlanabilmeleri için DEPSAŞ’a başvurarak kendi adlarına hazırlanacak Perakende Satış Sözleşmesi’ni imzalamaları gerekiyor.
“Güncelleme yapmayan mağdur olabilir”
Genel Müdür Karagüzel, bilgi güncellemesi yapmayan abonelerin mağduriyetle karşı karşıya kalabileceğini ifade ederek, şunları kaydetti: “Abonelerimiz telefon numarası veya E-Posta adreslerini değiştirdiğinde şirketimize bilgilendirme yapılmadığı için, borç hatırlatma SMS’leri ve diğer bilgilendirme mesajlarını kendilerine ulaştıramıyoruz. Bu da ileride elektriğinin kesilmesine kadar uzanan çeşitli mağduriyetlere yol açabiliyor.
Abonelerimize ulaşabilmek ve taleplerini daha hızlı çözebilmek için bilgilerin güncel olması büyük önem taşıyor. Sistemde tüm bilgileri ile telefon numarasını da kaydeden müşterilerimize fatura bilgilerini sayacın okunduğu ilk anda ve son ödeme tarihi geçmiş ise enerji kesme işlemi yapılmadan birkaç gün önce kısa mesaj göndererek hatırlatıyoruz. Ücretsiz verilen bu hizmet ile müşterilerin ödeme yapmayı unutmalarından kaynaklanan gecikme faizi ve enerji kesilmesi işleminin de önüne geçmiş oluyoruz.”
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01BATMAN VAKFI KURULUYOR
- 02BALPINAR’DA 100 YILLIK SORUN ÇÖZÜLDÜ
- 03 “YÜZME BİLMEYEN KALMASIN” PROJESİ
- 04Batman Çayındaki balık ölümlerini meclis gündemine taşıdı
- 05Temizlik ekipleri sahada
- 06SÜPER LİG ÖNCESİ MORAL DEPOSU : 9 MADALYA
- 07“HEPİMİZ AYNI GEMİDE YAŞIYORUZ”
- 08Petrolspor galibiyetle başladı! 2-1
- 09AK PARTİ BATMAN'DA BİRLİK VE HİZMET MESAJI VERDİ
- 10Batman’da otomobil ile motosiklet çarpıştı, 8 kişi yaralandı
- 11DİNÇ VE YILDIZ AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ
- 12SAADET PARTİSİ'NDE MEHMET FIRAT YENİDEN GÜVEN TAZELEDİ
- 13MİLLETVEKİLİ NASIROĞLU: VALİMİZİN YANINDAYIZ
- 14RECEP TAYYİP ERDOĞAN BULVARI HİZMETE AÇILIYOR
- 15PADİR: HAKSIZ TUTARLAR GERİ ÇEKİLSİN
Henüz Yorum yok