
Diyanet-Sen Batman Şube Başkanı Cihan Müslümanları duaya çağırdı
Açıklamasında, İsra ve Mirac’ın Allah tarafından Peygamberimize verilen İlahi bir ikram olduğunu belirten Cihan “O gece bütün beşeri perdeler kaldırılarak beşer aklının ötesinde tamamen İlahi ölçütlerle vuku bulan bir ihsandır. Resulullah’a Miraç’ta üç şey hediye edildi. Beş vakit namaz. Bakara süresinin son iki ayeti ve ümmetinden şirke düşmeyenlere büyük günahların af edildiği haberi.” diye konuştu.
Açıklamasının devamında Cihan “Peygamber efendimizin amcası Ebu Talip ve mübarek zevcesi validemiz Hazreti Hatice’nin vefatından üzüntü duyan şanlı Peygamberimiz tebliğ için gittiği Taif’te insanlık kaidelerini çiğneyerek ayak takımlarını, kadınlarını, meczuplarını, gençlerini kışkırtılarak Allah’ın Peygamberine saldırttılar. Mekkeli müşriklerin uyguladıkları zulüm ve şiddet tahammül sınırlarını aşmıştı. Ümitlerin tükenme noktasına geldiği böyle bir zamanda Yüce Allah Habibi Muhammed Mustafa’yı huzuruna kabul ederek İsra ve Miraç’la şereflendirilmiştir.” dedi.
Tüm Müslümanları bu gece duaya çağıran Cihan şöyle devam etti: “Mirac Gecesinde, Filistin’de Mısır’da, Suriye’de, Afganistan’da Arakan’da, Yemen’de, Burma’da, Irak’ta ve daha ismini saymadığımız uzak diyarlardaki İslam coğrafyasında Müslüman oldukları için dövülerek, diri diri yakılarak, sövülen, tecavüz edilen kimyasal silahlarla yok edilen esaret altında inleyen Müslüman kardeşlerimiz için çaba gösterelim. Dua edelim. Mübarek zamanları fırsat bilerek Tövbe edelim. Allah’a yalvaralım. Ellerimizi semaya kaldırılarak derdimizi Allah’a söyleyelim. Duaya sarılalım.”
Açıklamasının sonunda Cihan “Ümmeti bölüp parçalamak, Müslümanları birbirine düşürmek isteyen hain ve bozguncuların oyunlarının boşa çıkması için siyonist işgalci rejim ve ABD’nin parçalaması için dua edelim. Çünkü şeytana, siyonizme boyun eğmemenin tek yolu Allah’a, Kur’an-ı Kerime, Resulullah’ın yoluna samimi olarak inanmak ve güvenmektir. İslam’ı yaşamaktır. Bu mübarek günde İslam’ın ilk kıblesi Mescid-i Aksa’da namaz kılmayı bütün müminlere nasip ermesini ve Mescid-i Aksa’yı lanetlenmiş kavim Yahudilerden kurtarılmasını Rabbim müminlere nasip etsin.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BİR ÇAĞRI, BİR SAHAYA DÖNÜŞTÜ
- 02ÖZEL İDARE PERSONELİNE 89 BİN TL PROMOSYON MÜJDESİ
- 03“İMZAM VAR” KAMPANYASI BATMAN’DA BAŞLADI
- 04BATMAN’IN SUYU TEHLİKEDE !
- 05HASANKEYF’TE SU, DOĞA SPORLARI VE TURİZM FESTİVALİ COŞKUSU
- 06EMLAK KATILIMDAN ESNAFA DESTEK
- 07YEŞİL KUŞAK AĞAÇLANDIRMA PROJESİ TOPLANTISI YAPILDI
- 08SASON BAL FESTİVALİNE GERİ SAYIM BAŞLADI
- 09VALİ CANALP, KARDEŞLİK MESCİDİ İNŞAATINI YERİNDE İNCELEDİ
- 10BATMAN BELEDİYESİ’NDEN RÖGAR KAPAĞI AÇIKLAMASI
- 11AK PARTİ’DE MERKEZ İLÇE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 12PARK VE BAHÇELERDE SONBAHAR MESAİSİ
- 13BARO’DAN CEZAEVİNDEKİ TELEFON SORUNUNA GİRİŞİM
- 14KIŞ SPOR OKULLARIYLA GENÇLER SPORLA BULUŞUYOR
- 15EKMEN “YAŞLILARIMIZ GEÇMİŞİMİZİN HAFIZASI, GELECEĞİMİZİN REHBERİDİR”
Henüz Yorum yok