"Döviz oyunu da tutmayacak"
Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Batman Şube Başkanı Kamil Biçici, piyasalarda yaşanan hareketlilik üzerine yazılı bir açıklama yaptı.
Biçici, son dönemde yaşanan gelişmelerin Türkiye ekonomisi üzerinde oynanan oyunları net şekilde gösterdiğini belirterek, "Türk Lirası'nın dolar karşısında bu denli değer kaybetmesinin arkasında spekülatif söylemlerin olduğu açıkça ortadadır." dedi.
Biçici, Türkiye'nin, bölgesinde özellikle enerji sektöründe sağladığı gelişmenin önünü kesmek adına böyle bir girişimde bulunulduğunu ifade ederek, “2016 yılında dünya ülkeleri ortalama yüzde 1,7 gelişirken, Türkiye’nin ortalama gelişimi yüzde 3,9 dur. Dış güçler ve FETÖ ortaklığında 15 Temmuz da başarılı olamayınca, bugün ekonomimiz üzerinden darbe yapmaya çalışıyorlar. Âmâ başaramayacaklar. Ekonomimiz sağlam adımlarla hareket etmektedir. KOBİ’lerimizden isteğimiz morallerini bozmadan yatırımlarına devam etmeleridir. Bilindiği üzere kısa süre önce FED’in ABD ekonomisi hakkında yaptığı açıklamalar doların küresel ölçekte artışına neden olmuştur. Yurt içinde gelişen olaylara bakacak olursak; faiz yükselimini hedefleyen bir takım odakların yüklü miktarlarda dolar alımı, doların artışına neden olan sebeplerden biridir.” ifadelerini kullandı.
“Hedef faiz artırımı”
Biçici, açıklamasına şöyle devam etti: “Mayıs 2013'te yüzde 4.6 ile tarihinin en düşük faizi, 93 bin borsa endeksi, yaklaşık 80 milyar dolarlık köprü, havalimanı ve nükleer santral ihaleleri, IMF'ye sıfırlanmış borç ile ekonomik olarak destan yaşayan Türkiye, Gezi Parkı ve 17-25 Aralık operasyonları ile durdurulmaya çalışılırken, bugün aynı senaryo tekrar sahneye kondu. Merkez Bankası 28 Ocak 2014'te gece yarısı olağanüstü toplanıp faizi 5.5 puan yükseltmek zorunda kalırken, son dönemde dolar üzerinden yaratılmaya çalışılan kriz algısı ile aynı amaç için dört bir koldan saldırı yapılıyor. FETÖ, PKK-DEAŞ'ın saldırıları ile diz çökertilemeyen Türkiye dolar operasyonu ile ‘Yüksek kur, yüksek faiz’ sarmalına sokulmak isteniyor. Özellikle yabancı kuruluşlar yüklü faiz artırımının yapılması gerektiği şeklindeki raporları pompalayarak 24 Ocak'taki Para Politikası Kurulu'nu baskı altına almaya çalışıyor.”
Döviz oyununun da tutmayacağını sözlerine ekleyen Biçici, “Oyunlara gelmeden birlik ve beraberlik içinde bu sıkıntıları da atlatacağımızı düşünüyorum dedi. Mecliste görüşmelerine devam edilen yeni anayasayla birlikte, siyaseti ve dolayısıyla ekonomiyi şekillendirmek isteyen vesayet odaklarının elindeki tüm araçları ellerinden almış olacak.” ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01ŞANSİ, TÜGVA YAZ OKULU ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU
- 02RAMANLI: YURT DIŞI UÇUŞLAR BAŞLAMALI
- 03GENEL BAŞKAN SERT’TEN BATMAN’DA YOĞUN TEMAS
- 04ÇETİN: DEVLETİMİZİN BEKASI HER TÜRLÜ HESABIN ÜZERİNDEDİR
- 05EKMEN: ADLİ TATİL, ADALETİN DE TATİLE ÇIKMASI ANLAMINA GELMEMELİ
- 06BAYRAM DEMİRHAN BATSO BAŞKAN ADAYLIĞINI AÇIKLADI
- 07 İMZALAR ATILDI
- 08MERETO’NUN ZİRVESİNDE MÜZİK, DOĞA VE YILDIZLARLA UNUTULMAZ GECE
- 09İDDİALARIN AYDINLATILMASI İSTENDİ
- 10746. HAFTADA KAYIP AYDIN AY İÇİN ADALET TALEBİ
- 11ZABITADAN PİDECİLERE DENETİM
- 12PWK, ŞEYH ABDURRAHİM'İ MEZARI BAŞINDA ANDI
- 13DOA İLE HEM ÇEVRE HEM VATANDAŞ KAZANIYOR
- 14KAYMAKAM ARSLANŞAHİN’DEN ÇARŞI ESNAFINA ZİYARET
- 15AĞAÇ VE FİDANLARA CAN SUYU




Henüz Yorum yok