
Engelliler iftar programında buluştu
Batman’ın Kozluk İlçesi Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Gençlik Merkezince engelliler için iftar programı düzenlendi.
İftar programına İlçe Müftüsü Hasan Serçe, Milli Eğitim Müdürü Ömer Toprak ve birçok kurum amiri katıldı.
Seslendirilen ilahi ve ezgilerin ardından İlçe Müftüsü Hasan Serçe katılımcılara hitaben kısa bir konuşma yaptı.
Serçe, Müslümanların Ramazan ayını fırsata çevirip ahiret gününde, hiçbir gölgenin bulunmadığı günde, arşın gölgesinin altında 7 sınıf insandan olmaya gayret etmesi gerektiğini söyledi.
"Adaletli olan yöneticiler arşın gölgesi altında gölgelenecektir." diyen Serçe "İkincisi Allah’a ibadet eden, gençliğini Allah’a ibadetle geçiren gençler. Gençler Peygamber Efendimizin en değer verdiği kişilerdir. Gençler Peygamber’in ocağında öyle pişmişlerdi ki her durumda ve her anda kendi mallarını ve canlarını çekinmeden feda etmişlerdir. İşte bu şekil yetişen gençler arşın gölgesinin altında gölgelenen 7 kısımdan biri olacaktır. Üçüncüsü camilere giden, camilerde ibadet edenlerdir. Camilerimiz bizim kalbimizin attığı yerlerdir. Camilerimiz Kâbe’nin birer şubesi. Orada rahat bir şekilde ibadetlerimizi yerine getiriyoruz. Ve camilerimiz cemaatle namaz kıldığımız zaman 27 kat sevap aldığımız yerler. İşte kalbi cami aşkıyla çarpanlar da bu sınıftandır. İşte birbirlerini Allah için sevip buluşmaları da ayrılmaları da Allah için olan iki insan. Bir diğeri Allah korkusuyla yapmak istediği bir günahtan el ve eteğini çekendir. Bir diğeri sadaka veren kimselerdir. Ve en son Allah’ı anıp tenha köşelerde Allah için gözyaşı döken kimselerdir. Allah bizleri Ramazan’dan aldığımız feyizle cehennemden kurtulan bu yedi sınıftan eylesin.” ifadelerini kullandı.
Verilen iftar yemeği nedeniyle düzenlenen program yapılan dua ile son buldu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01“Batman’da doğa için umut büyüyor”
- 02Türkiye’nin Gençlik Çalıştayı Hasankeyf’te Başladı
- 03DEVA'DAN İŞE ALIMLARDA ŞEFAFLIK VE AMATEM TALEBİ
- 04Başkan Çiftçi’den TEKSİAD’a Ziyaret
- 05“KAPI KULU DEĞİL, EMEKÇİYİZ”
- 06ENGELLİ ARAÇLARINA ÜCRETSİZ BAKIM
- 07ASKERLİK ŞUBESİ BAŞKANI ÜRKEMEZ’İ KABUL ETTİ
- 083 MAHALLENİN İÇME SUYU HATTI YENİLENDİ
- 09BAŞKAN ÇİFTÇİ’DEN UYUŞTURUCU OLAYINA TEPKİ
- 10YAZ KONSERLERİ PETROLKENT’TE DEVAM ETTİ
- 11SANAYİCİLERİN ARSA TALEPLERİ MASAYA YATIRILDI
- 12Petrolspor Futbol Takımı Elemeleri Coşkulu Geçti
- 133 YENİ KÖRÜKLÜ OTOBÜS HİZMETE BAŞLADI
- 14PERPIRA KÖPRÜSÜ MECLİS GÜNDEMİNDE
- 15KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
Henüz Yorum yok