"Esnaf bir bankadan aldığı krediyle borçlu olduğu başka bankanın parasını ödüyor"
Batman Sınırlı Sorumlu Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Şevki Taş, bölgede cereyan eden olaylar ve huzursuzluk sebebiyle Batman'da yüzde 60'ın üzerinde esnafın iş yapamaz hale geldiğini belirtti.
Son yıllarda hem Ortadoğu'da hem de bölgede yaşanan olaylardan dolayı küçük esnafın adeta iflasın eşiğine geldiğine dikkat çeken Taş, zor durumda olan esnafın durumunun her geçen gün daha da kötüye gittiğini ifade etti.
Taş, kepenk kapatmamaları, işlerini sürdürebilmeleri için kötü günler geçiren esnafa, kooperatif olarak ellerinden gelen desteği verdiklerini belirterek, esnafın bankalara borçlanmamaları tavsiyesinde bulundu.
Taş, "3-4 senedir esnaf çok mağdurdur. Komşu Irak, Suriye savaş halinde. Şu an komşu ülkelerin savaştan dolayı sınır kapıları kapalıdır. Nakliyelerin yapılmamasından dolayı Silopi kapısından Adana'ya kadar il, ilçe, belde ve köylerin hepsinin bu hattın üzerinde geçimleri oluyordu. Maalesef şu anda nakliye işi yüzde 10 dahi olmuyor. Çünkü iş yok. Bölgemizde tarım geride kaldı. Hayvancılık da aynen öyle. Eğer ki köylü tarım ve hayvancılıktan kazanmazsa, yatırım yapmazsa ülkeyi nasıl kalkındırır? Köylü iş yaptığı zaman ilçe ve illerden alışveriş yapacak. O zaman esnaf da kazanır." dedi.
Çoğu esnafın mağdur durumda olduğunu ifade eden Taş, "Sabahtan akşama siftah yapmayan esnaf var. Hakikaten yüzde 60-70 esnaf çok perişan haldedir. Sadece 5-6 sene önce biriktirdiğiyle kavruluyor. Esnaf borç altındadır. Kooperatiften aldığı krediyle banka borcunu kapatıyor, bir bankadan aldığı krediyle gidip borç altına girdiği başka bankanın parasını ödüyor." şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01İLK KEZ SPOR HEKİMLİĞİ GELDİ
- 02BAŞKAN ÇETİN: “ALIN TERİ, MİLLİ GÜCÜMÜZ VE BİRLİĞİMİZİN TEMİNATIDIR”
- 03VALİ CANALP’TEN 1 MAYIS MESAJI
- 04GÜNEY ÇEVRE YOLU İNCELENDİ
- 05TÜZÜN, “ÜRETİM VE İSTİHDAM OLMADAN REFAH ARTMAZ”
- 06BESO’DAN %15 İNDİRİMLİ SAĞLIK PROTOKOLÜ
- 07BEŞİRİ'DE SU SEVİNCİ
- 08LARVA MÜCADELESİ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
- 09BASKİ’DEN YOĞUN ALTYAPI MESAİ
- 10AK PARTİ’YE GENEL MERKEZ ZİYARETİ
- 11EMEKLİLERE SOSYAL ALAN PROJESİNE TÜED'DEN DESTEK
- 12DSİ KANALINDA DEV TEMİZLİK OPERASYONU
- 13CENGİZ İMREN'DEN PETROLSPOR'A ÖZEL ŞARKI
- 1428 TIR ATIK LASTİK GERİ DÖNÜŞÜME GÖNDERİLDİ
- 15Bilgi yarışmasında kazananlar ödüllerini aldı




Henüz Yorum yok