
Esnaf semt pazarlarında artan hırsızlık olaylarının önüne geçilmesini istiyor
Batman’da haftanın belirli günlerinde farklı mahallelerde kurulan semt pazarlarında son günlerde yan kesicilik yöntemiyle sık sık hırsızlık olayları yaşanıyor. Esnaf, yaşanan hırsızlık olaylarından dolayı şikayetçi.
Hırsızların mekânı haline gelen semt pazarlarında hem esnaf hem de alışveriş yapan halk büyük endişe duyuyor.
Pazara gelen halkın hırsızlar tarafından para ve cep telefonlarının çalındığını belirten esnaf, bu durumun son zamanlarda arttığını ve büyük bir mağduriyet oluşturduğunu söyledi.
Yaptıkları şikayetlere rağmen hırsızlık olaylarının bir türlü önüne geçilemediğini ifade eden esnaf, yetkililere çağrıda bulunarak semt pazarlarında polislerin görevlendirilmesini istedi.
Erhan Evit
“Önlem almalarını istiyoruz”
Her gün hırsızlık olaylarının yaşandığını belirten semt pazarcısı esnafı Erhan Evit, “Semt pazarında peynir tezgâhım var. Pazarda her gün hırsızlık olayları oluyor. Hırsızlık yapan kişiler genelde çingene olan bayanlardan olduğunu görüyoruz. İnsanların cep telefonu ve cüzdanlarını çalıyorlar. Daha önce diğer pazar yerlerine güvenlik personeli geliyordu ama o zaman bile yetersiz kalıyorlardı. Hırsızlık yapan kişiler genelde grup halinde dolaşıyorlar. Geçenlerde Petrolkent Mahallesi semt pazarında bir kızın cep telefonu çalınmıştı ve kızın çok mağdur olduğunu gördüm. En az 3 sivil polisin pazarda dolaşması gerekiyor. Bu konu hakkında yetkililerden önlem almalarını istiyoruz.” diye konuştu.
Mehmet Ekinci
“Bayanların cüzdanlarını ve cep telefonlarını çalıyorlar”
Hırsızların grup halinde dolaştığını, halkın kendilerinden çekindiğini dile getiren pazarcı esnafı Mehmet Ekinci, “Pazar kalabalık olunca alışverişe gelen bayanların cüzdanları ve cep telefonları çalınıyor. Hırsızlık yapanlar kişiler genelde çingene bayanlardır. Sürekli yaşanan hırsızlıkla ilgili şikâyette bulunduk ama çözüm bulamadılar. Her pazarda 4 sivil polisin olmasını istiyoruz. Şayet pazarlarda polis dolaşırsa yaşanan bu hırsızlıklar olmazdı. Bir keresinde bir hırsızlık olayına şahit olduk ama bir baktık ki 4-5 kişi yanlarına gelip bize karıştılar. Bizde onları bıraktık. O sırada pazarda polis olsaydı onlar böyle yapamazdı.” dedi.
Yusuf Girişkin
“Şikâyet ediyoruz ama sorun çözülmüyor”
Semt pazarlarında çok sıklıkla hırsızlık olaylarının yaşandığını vurgulayan bir diğer pazarcı esnafı Yusuf Girişkin ise şunları söyledi:
“Semt pazarlarında hırsızlık olayları çok sık oluyor. Birçok kişi parası ve cep telefonu çalınarak mağdur ediliyor. Pazara gelen milletin parası, cep telefonu ve eşyaları çalınıyor. Hırsızlık yapanlar zaten bellidir. Bu durumu zabıtalara şikâyet ediyoruz ama sorun çözülmüyor. Kimse bu hırsızlığın önünü alamıyor. Burada bir insanın parası veya eşyası çalındığı zaman bir daha pazara gelmek istemiyor. Pazarda zabıta var ama hırsızları durduramıyorlar. Sivil polisler pazarda olursa hırsızlık olsa bile polisler yakalar ve bir daha buraya gelmezler.”
Hırsızlık olaylarından dolayı mağdur olduklarını belirten halk da hırsızların yakalanıp gereken cezayı almalarını istedi.
Ayşe Öztürk
“Hırsızların yakalanmasını istiyoruz”
Semt pazarına alışveriş yapmak için geldiğini söyleyen Ayşe Öztürk, “Mahalle pazarımızda hırsızlık oluyor. Milletin çantasını, parasını çalıyorlar. Parası çalınanlar pazardan bir şey alamadan gidiyor. Pazarımıza polis gelmesini istiyoruz. Hırsızlık yapanların yakalanıp cezaevine koymalarını istiyorum.” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 11DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 01BATMAN VAKFI KURULUYOR
- 02BALPINAR’DA 100 YILLIK SORUN ÇÖZÜLDÜ
- 03 “YÜZME BİLMEYEN KALMASIN” PROJESİ
- 04Batman Çayındaki balık ölümlerini meclis gündemine taşıdı
- 05Temizlik ekipleri sahada
- 06SÜPER LİG ÖNCESİ MORAL DEPOSU : 9 MADALYA
- 07“HEPİMİZ AYNI GEMİDE YAŞIYORUZ”
- 08Petrolspor galibiyetle başladı! 2-1
- 09AK PARTİ BATMAN'DA BİRLİK VE HİZMET MESAJI VERDİ
- 10Batman’da otomobil ile motosiklet çarpıştı, 8 kişi yaralandı
- 11DİNÇ VE YILDIZ AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ
- 12SAADET PARTİSİ'NDE MEHMET FIRAT YENİDEN GÜVEN TAZELEDİ
- 13MİLLETVEKİLİ NASIROĞLU: VALİMİZİN YANINDAYIZ
- 14RECEP TAYYİP ERDOĞAN BULVARI HİZMETE AÇILIYOR
- 15PADİR: HAKSIZ TUTARLAR GERİ ÇEKİLSİN
Henüz Yorum yok