Evin bir bölümü yıkılan aile yardım bekliyor
Çay Mahallesi 2128 Sokakta bulunan iki odalı kerpiç evde oturan 5 çocuklu Ay ailesi, evlerinin bir bölümünün yıkılmasıyla büyük bir mağduriyet yaşadı. Ay ailesi, evlerinin çökmemesi için tavana demirlerle destek sağladığı görüldü.
Evlerinin her an yıkılmak üzere olduğunu, bu nedenle korkudan evde yatamadıklarını söyleyen baba Hafif Ay (46), İLKHA muhabirine, eşi ve çocuklarıyla dışarda kaldıklarını belirterek yetkililerden kendilerine yardım etmelerini istedi.

“Tavan da çökmek üzereydi”
Evde oturdukları esnada evlerinin bir bölümünün birden çöktüğünü belirten ev sahibi Hafif Ay “1975 doğumluyum, 5 çocuk babasıyım. Eskiden inşaatlarda çalışıyordum. 5 yıldır bel fıtığım nedeniyle çalışamıyorum. 5 çocuğumdan büyük oğlum başka yerde kalıyor, büyük kızım tekstilde çalışıyordu o da son üç aydır çalışmıyor. Oturduğum bu ev babama aittir. 22 Mart Pazartesi günü iki odalı evin diğer odasında otururken bir ses geldi, baktık ki diğer odamızın duvarı yıkılmış ve tavan da çökmek üzereydi.” ifadelerini kullandı.

“Üç gündür evimizde yatamıyoruz”
Hayırsever ve yetkililerden yardım talebinde bulunan Ay “Sosyal Yardımlaşma Vakfının bize yaptığı yardımdan başka gelirim yok. Evimizin durumunu bazı resmi yerlere bildirdik. Fakat evimizin tapusu olmadığından dolayı hiçbir yardımdan da yararlanamıyorum. Evin yıkılma korkusuyla üç gündür evimizde yatamıyoruz. Sağ olsun bir komşumuz bize evlerinin iki odalarını verdiler. Şu anda geçici de olsa eşyalarımızı oraya taşıyoruz. Hayırseverlerden ve yetkililerden tek ricam ellerinden ne geldiyse bize yardımcı olmalarını istiyorum.” dedi.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 05Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01NASIROĞLU EZİDİ’LERİ DİNLEDİ
- 02BACA VE GİDER IZGARALARI TEMİZLENİYOR
- 03ÖHD’DEN ROJAVA'DAKİ SALDIRILARA TEPKİ
- 04HASANKEYF’TEN KOZLUK’A BATMAN TURİZMİ VİTES YÜKSELTTİ
- 05GENÇ ASKON BATMAN’DA GÖREV DEĞİŞİMİ
- 06BATMAN’A YENİ YEŞİL ALANLAR KAZANDIRILACAK
- 07TEKİN, MAZBATASINI ALDI
- 08TIMOKLULAR DERNEĞİ'NDEN ROJAVA AÇIKLAMASI
- 09SOKAK LEZZETLERİ ŞENLİĞİ ŞEHRİ SARACAK!
- 10YAŞAR “TÜRKİYE’DE YAŞAYAN HER KÜRT’ÜN KALBİ ROJAVA’DA ATIYOR”
- 11BATMAN MEDYA GAZETESİ 24 YAŞINDA
- 12BURAK GROSS 5. YILINI COŞKUYLA KUTLADI, ÜÇÜNCÜ ŞUBE MÜJDESİ VERİLDİ
- 13BATMAN ENGELLİLER SPOR KULÜBÜ AMED DEPLASMANINA HAZIR
- 14ZAMLAR PEŞ PEŞE GELMEYE DEVAM EDİYOR
- 15KESK BATMAN’DAN İŞ BIRAKMA EYLEMİ




Henüz Yorum yok