‘Hukuk üstünlüğü ilkesine dönülmeli’
‘Hukuk üstünlüğü ilkesine dönülmeli’
Batman Barosu Başkanı Av. Erkan Şenses ve yönetimi DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci'ye ziyarette bulundu.
Batman İl Başkanlığı'nda gerçekleşen ziyarette insan hakları ihlalleri ve yargının durumu ele alındı. Ziyarette konuşan DEVA Partisi Batman İl Başkanı Av. Melik Müjdeci, "Avukatlar savunma hakkının ve hak arama hususundaki özgürlüklerin teminatıdır. Avukatların meslek örgütünün çatısı olan barolar da insan hak ve özgürlüklerinin güvencesidir. Batman ve diğer illerimizdeki baroların güçlendirilmesi ve savunma makamının yani avukatların daha özgür ve etkili olması, toplumun özgürlüğünün garantisidir. Bu nedenle barolarımızın her zaman destekçisiyiz ve toplum menfaati çerçevesindeki her türlü girişimin yanındayız" dedi.
Türkiye'nin hukukun üstünlüğü ilkesinden son derece uzaklaştığını belirten DEVA Partisi Batman İl Başkanı Av. Melik Müjdeci, "Türkiye, 2021 Hukukun Üstünlüğü Endeksi'nde 139 ülke arasında 117'inci sırada yer aldı. Bu durum ülkemizin hukuk alanında adeta bir çöküş içerisinde olduğunu gösteriyor. İnsan haklarına, düşünce ve ifade özgürlüklerine saygının gün geçtikçe kan kaybettiği, hukukun üstünlüğü ilkesinin her düzeyde yok sayıldığı bir ortamda ilerlemeden, gelişmekten, yarınlara umut olmaktan bahsetmek mümkün değil. Başta bölgemiz olmak üzere, ülkemizin her yanında son dönemde artan bir şekilde hissedilen ırkçı saldırılar, kolluk kuvvetlerinin kanun tanımazlığı, kayyım politikası, KHK ile ihraçlar, yaygın tutuklamalar ve her kesime yönelik hak ihlalleri ile toplum adeta sindirilmeye çalışılıyor" diye konuştu.
Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'i desteklediklerini belirten DEVA Partisi Batman İl Başkanı Av. Melik Müjdeci, "Daha önce yasama, yürütme ve yargı erkleri birbirinden keskin bir şekilde fren-denge mekanizması içerisinde ayrılıyorken şu anda yasama etkisizleşti, yürütme gücü tek bir kişide toplandı ve böylelikle en zayıf olan yargı erkini de tahakküm altına almaya çalışıyorlar. Yargı erkinin tarafsızlığı ve bağımsızlığı sağlanmazsa savunmanın etkililiği ve kararların niteliği son derece azalır. 2017 referandumu ile yapılan bu sistem değişikliği, ülkemizin adalet sistemine vurulan adeta bir darbedir. Eski sistemde eksikler olabilir fakat bu eksiklikleri düzeltmek yerine tek adamın sözünün geçerli olduğu bir sisteme geçmek, akıl karı değil. O yüzden biz denge-denetimin olduğu Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi destekliyoruz" dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BORÇLU ESNAFA KREDİ MÜJDESİ
- 02VALİ CANALP “BATMAN’IN 100 YILLIK TRAFİĞİNİ PLANLIYORUZ”
- 03ASANSÖRLERDE SIKI DENETİM
- 04VALİ CANALP “ZAFER RUHU GELECEĞE IŞIK TUTUYOR”
- 05YILMAZ “BATMAN HALKI NEDEN DAHA FAZLA ÖDÜYOR?”
- 06BATSO Başkanı Demir: “İhtiyaçları Gördük, Çözüm İçin Çalıştık”
- 0730 AĞUSTOS İÇİN TRAFİK DÜZENLEMESİ
- 08BATMAN’IN GÖKYÜZÜNE AÇILAN KAPISI 16 YILI DOLDURUYOR
- 09HAMZA OĞUZHAN, FERDİ KURT’UN EKİBİNE KATILDI
- 10VERGİ BORÇLARI İÇİN SON FIRSAT
- 11MISIRA ALTERNATİF ARANIYORDU: İKİ ÜRÜN ÖNE ÇIKIYOR
- 12DOĞTAP BATMAN İL BAŞKANLIĞI’NA SİNAN SARI ATANDI
- 13EĞİTİMDE YENİ DÖNEM HAZIRLIĞI
- 14GÜMÜŞ “CEZALANDIRAN DEĞİL, REHBERLİK EDEN SGK”
- 15MHP Batman İl Başkanlığına Çetin’le Devam Kararı




Henüz Yorum yok