İlk defa seçim yapılacak mahallede onlarca kişi muhtar adayı oldu
Batman merkeze yaklaşık 8 kilometre uzaklıkta bulunan Kardelen Mahallesi sakinleri, (Emekli TOKİ) 31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde ilk defa oy kullanacak. Mahallede muhtar olmak için 30'un üzerinde şahıs aday oldu. Aday sayısının daha da artabileceği belirtilirken, yaşanan durum görenleri şaşırtıyor.
2012 yılında Türkiye Emekliler Derneği Batman Şubesinin girişimleri ve Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından emekliler için yapılması planlanan konutlar, Kuyubaşı (Cegeluye) köyü ilerisine yapıldı. 2017 yılında tamamlanan bin 633 konut bölgesinde bir cami, bir okul, bir sağlık merkezi ve alışveriş yapılması için ticari dükkânlar kuruldu.
İlk defa mahalli seçime girecek olan Kardelen Mahallesi'nde, 2 bin 603 seçmen, 30'un üzerinde olacağı tahmin edilen muhtar adaylarından birini seçecek.
Yaklaşık 4 bin nüfuslu Emekli TOKİ, Batman merkeze bağlanarak Kardelen Mahallesi olarak ismi değiştirildi. Kurulduğu günden beri başta ulaşım olmak üzere birçok sıkıntısı mevcut olan mahallenin muhtar adaylarından Kemal Özdemir, mahallede yaşanan sorun ve çözüm yollarını anlattı.
'Siz seçin, biz hizmet edelim' sloganıyla yola çıktığını belirten Özdemir, "Allah ömür verirse ve biz de seçilirsek Emekli TOKİ'miz için gördüğümüz eksiklikleri gidermeye çalışacağız. Burası yeni kurulmuş olan bir mahalledir ve inşallah gittikçe gelişecektir. Bu mahallenin yeni kurulması hasebiyle bir takım eksiklikleri vardır. Sıkıntıların başında gelen ulaşımdır. TOKİ'mizde oturan çoğu insan yaşlıdır. Bunlar yolculuk yaptıkları ya da şehre indikleri zaman ayakta yolculuk yapmak zorunda kalıyorlar. Bu hat, Batman'ın en işlek hatlarından bir tanesidir ve yetersizdir." dedi.
Taziye evi ve sosyal tesisler gibi alanların eksik olduğunu söyleyen Özdemir, "Mahallemizde taziye evi eksikliği var. Burası şehirden uzak olduğu için insanlar taziyeleri olduğu zaman başka mahallelerde taziyelerini yapmak mecburiyetinde kalıyorlar. İnsanlar taziyeleri olduğu zaman kendi evinin yanında acılarını yaşamak istiyorlar. Bunun için mahallemizde taziye evi şarttır. Yine özellikle üzerinde duracağımız konulardan bir tanesi kötü alışkanlıklarla mücadeledir. Anne babalar kendi çocukları için en güzel ortamı arzu ederler. Bunun için de çaba sarf ederler. Bizler de aile sahibi olarak kendi çocuklarımızı rahatlıkla dışarıya bırakabilme, gözümüzün arkada kalmayacağı, aklımızın onlarda olmayacağı bir ortamın olmasını isteriz. Bu konuda gençlerimiz için kültürel ve sosyal tesislerin olması gerekir. Belediye Spor'da futbol oynamış biri olarak insanlar, kültürel çalışmalarla ilgilendikleri zaman ister istemez kötü alışkanlık ve kötü ortamlardan uzak dururlar. Bizler de bu ortamı gençlerimiz için oluşturmak mecburiyetindeyiz." ifadelerini kullandı.
Anaokulu, ilk ve ortaokul eğitimini gören çocukların hepsinin bir binada eğitim gördüklerini, bunun da eğitim kalitesini düşürdüğünü dile getiren Özdemir, "Yine mahallemizdeki eksikliklerden bir tanesi park sorunudur. Belediyemiz burada iki tane park yapmış bulunmaktadır. Bu iki park mahallemize yetersizdir. Nüfusumuzun çok olması hasebiyle iki parkımız yetersiz kalmaktadır. Park ve yeşil alanların çoğaltılması için her türlü gayreti sarf edeceğiz. Çocuklarımızın eğitim gördüğü okulda da eksikliklerimiz var. Anaokulu, ilk ve ortaokul hepsi bir binadadır. Bu binamız da yetersizdir. Çocuklarımızın rahat bir şekilde eğitim görmeleri için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz. Bu hizmet ve eksikliklerimizi tamamlamak için özellikle siyasi partilerle, mülki amirlerle ve STK'larla inşallah koordineli bir şekilde çalışacağız. Var olan eksikliklerimizi elimizden geldiği müddetçe gidermeye çalışacağız." şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03Murat Çiçek ile röportaj:
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 0123 NİSAN COKUYLA KUTLANDI
- 02500 BİN ÖĞRETMENE ŞİDDETLE MÜCADELE EĞİTİMİ
- 03VALİ CANALP, KOLTUĞUNU MİNİK EREN’E DEVRETTİ
- 04METRUK YAPILAR BİRER BİRER ORTADAN KALDIRILIYOR
- 0523 NİSAN ÇELENK SUNMA TÖRENİYLE BAŞLADI
- 06TÜZÜN, “BİSMİLLAH DİYEREK SAHAYA İNİYORUZ''
- 07ERDEMLİ GENÇLİK’TEN GENÇLERE ÇAĞRI “BİRLİKTE ÜRETELİM”
- 08SOLİN CADDESİ’NE 100 TESPİH AĞACI DİKİLİYOR
- 09KARDELEN MAHALLESİ’NDE 23 NİSAN’A ÖZEL ANLAMLI ETKİNLİK
- 10“65 İlde, 25 ülkede sahadayız”
- 11BATMAN BAROSU'NDAN ''BARIŞ SÜRECİ'' PANELİ
- 12Kardelen Mahallesi’nde 23 Nisan’da temsili muhtar çocuk oldu
- 13VALİ CANALP “ÇOCUKLAR, ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK GÜVENCESİDİR”
- 14TAŞKIN RİSKİNE KARŞI TARİHİ ADIM!
- 15BEŞPINAR’A ULAŞIM YENİDEN AÇILDI




Henüz Yorum yok