İŞKUR öğrencileri çalışma hayatına hazırlıyor
Batman İŞKUR Müdürlüğünde görevli iş ve meslek danışmanları tarafından meslek liseleri, genel liseler ve ortaokulların son sınıf öğrencilerine yönelik yapılan ve eğitim-öğretim yılı boyunca devam edecek olan seminerler ile meslek seçmenin önemi, iş arama becerileri ve benzeri konularda öğrencilerin çalışma hayatına donanımlı girmelerinin amaçlandığı belirtildi.
Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Besim Eviz yaptığı açıklamada; rekabet ortamında iş aramanın önemine, donanımlı bir şekilde işgücü piyasasına hazırlanmanın gerekliliğine dikkat çekerek iş hayatında teorik bilgilerin tek başına yeterli olmadığının altını çizdi.
Eviz, “Danışmanlarımız tarafından gerçekleştirilecek olan eğitim kurumu ziyaretlerinde, öğrencilerimize işgücü piyasası hakkında bilgilendirme yapılacak ve iş aramada detaylı ve profesyonel destek verilecektir. Bu saha çalışmamız profesyonel anlamda ‘uygun işe uygun eleman’ temini için önemli bir katkı sunulmuş olacaktır. Lise ve dengi okullarımızda ‘iş arama becerileri semineri’ ortaokullarımıza yönelik ise ‘iş hayatına hazırlık ve meslek tanıtım seminerleri’ ile öğrencilerimiz çalışma hayatı açısından daha donanımlı hale gelecektir.” dedi.
Konuşmasının devamında Eviz şunları söyledi: “Ayrıca bu çalışma sayesinde öğrencilerimize kurumumuz tarafından uygulanan mesleki yönelim test bataryası da tanıtılmaktadır. Mesleki yönelim bataryasını uygulama amacı; kişilerin ilgilerini, yönelimlerini, becerilerini fark ederek geliştirmelerini desteklemek ve böylece mesleki alternatiflerini görerek tercihlerini netleştirmelerine yardımcı olmaktır. Bu araç, bireylerin farklı meslekleri ve kendi kişisel özelliklerini tanımaları ve kendileri için en uygun mesleği bulabilmelerini hedeflemektedir. Bu çalışmalarımızın öğrencilerimize olumlu katkı sağlamasını diliyorum.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 05DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Ziver Özdemir ile Röportaj
- 09Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP’TEN 15 TEMMUZ MESAJI “İRADE BİZİM, ZAFER BİZİM”
- 02Batman’ın Lezzet Mirası Emin Ellerde
- 03Başkan Çetin : "15 Temmuz ruhu sonsuza dek payidar kalacak"
- 04Batman’da Sokakta Dehşet: Tartıştığı Şahıs Tarafından İki Ayağından Vuruldu!
- 05HASANKEYF'TE VERGİ DENETİMİ
- 06Batman Havalimanı’nda Yolcu Sayısı 408 Bini Aştı
- 07DESPAŞ ENERJİ'DEN DİJİTAL DÖNÜŞÜM HAMLESİ
- 08GÜNGÖR : "BATMAN GÜZELLİKLERİYLE ANILSIN"
- 09ŞAHİN : 15 TEMMUZ UNUTULMAMALI
- 10ODUNCU'DAN LÖSEMİ İLACI İÇİN ÖNERGE
- 11TÜZÜN'DEN 15 TEMMUZ MESAJI
- 12Başkan Şansi : "Milletimiz canı pahasına geleceğine sahip çıktı"
- 13“ULUSLARARASI UÇUŞLAR BATMAN TURİZMİ İÇİN TARİHİ DÖNÜM NOKTASI”
- 14KOZLUK GENELİNDE ALTYAPI VE YOL ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRÜYOR
- 15BATMANLI SERHAT TUNÇ TÜRKİYE ŞAMPİYONU OLDU




Henüz Yorum yok