
Kadınlar hayır diyeceklerini deklare etti
Batman Demokrasi Kadın Platformu bileşenleri 16 Nisan’da yapılacak olan referandumda ‘Hayır’ diyeceklerini deklare etti. “Söyleyecek sözümüz, değiştirecek gücümüz var” şiarıyla gerçekleştirilen basın toplantısına birçok STK, dernek ve oda üyesi kadınların yanı sıra Barış Anneleri katıldı. Kadınlar tarih boyunca tekçi zihniyete kaşı mücadele ettiklerini belirterek Tüm kadınları yapılacak referandumda ‘hayır’ demeye davet etti. Yaşamın her alanında ‘bu kadarı da fazla’ denildiği anda daha da pervasız saldırılara maruz kaldıklarını dile getiren kadınlar, soykırım kıskacından kurtulmak isteyen tüm halkları direnişe davet ettiklerini belirtti.
‘KADINLARIN KAHKAHALARINA MÜDAHALE EDENLERE “HAYIR” DİYECEĞİZ’
Batman Demokrasi Kadın Platformu adına basın metnini okuyan Batman Kadın Platformu Aktivisti Derya Arslan, kadınların tarih boyunca tekçi zihniyete karşı mücadele ettiğini söyleyerek şöyle devam etti: “Tarih boyunca egemenler toplumları kendilerine göre şekillendirmenin politikalarını kadın üzerinden hayata geçirerek iktidarlarını sürdürmeye çalıştılar. Kadınların kahkahalarına dahi müdahale ettiler. Ancak kadınlar tarih boyunca baskı, sömürü ve her türlü hukuksuzluk karşısında Kahkahalarıyla, iradeleriyle direndi, itiraz etti ve etmeye devam ederek referandumda da bunlara karşı “Hayır” diyecek.”
‘”HAYIR” İÇİN TÜM GÜCÜMÜZÜ KULLANACAĞIZ’
Tüm halkları ‘hayır’ demeye davet eden Arslan, ‘’Kısacası kadına yönelik soykırım, Kürtlerin ve diğer dini, kültürel grupların fiziki ve siyasi soykırımlarına dönüştürüldü. Bu yüzden kadınlar direnmeyi seçiyor, soykırımın kıskacından kurtulmak isteyen tüm halkları direnişe davet ediyor. ‘hayır’ demeye çağırıyor, 16 Nisan gününe kadar da hayır’lı çalışmalar yürütmek için tüm gücümüzü kullanacağız diyoruz’’ ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10Ziver Özdemir ile Röportaj
- 11YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01TPAO Batman Bölge Müdürü Sn. Murat KARATAŞ TÜGVA Batman İcathane öğrencilerini Ağırladı
- 02GARZAN ÇAYINDA RAFTİNG HEYECANI
- 03‘ADALETİN SAĞLANMASINI TALEP EDİYORUZ’
- 0452 YILLIK HUSUMET BARIŞLA SON BULDU
- 05TÜZÜN VE BİLİR AİLESİN’DEN GÖRKEMLİ DÜĞÜN
- 06BATMAN VALİLİĞİ “İNSAN HAYATI ÖNCELİĞİMİZ”
- 07AK PARTİ’DE MERKEZ İLÇE TOPLANTISI YAPILDI
- 08KUR’AN ZİYAFETİ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 09“KÜRTÇE ÖĞRETMEN KADROSU NEDEN SADECE 6”
- 10PETROLSPOR’DA UMUTLAR PLAY-OFF'A KALDI
- 11EMEK “İŞSİZLİK AZALACAK, TRAFİK RAHATLAYACAK”
- 12Batman’a 16 yeni hekim atandı
- 13BATMAN VALİLİĞİ, ''KAÇAK DÜĞÜN SALONLARI KAPATILDI''
- 142 BİN FİDAN TEHLİKEDE Mİ?
- 15REKTÖR DEMİR, KURUL TOPLANTISINA KATILDI
Henüz Yorum yok