Memur-Sen’den Batman’da “Adil Teklif” Çağrısı
Batman’da bir araya gelen Memur-Sen üyeleri, 8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde kamu işvereninin sunduğu zam teklifini yetersiz bularak adil bir teklif talep etti.
Batman – Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı sendikalar, 8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde kamu işvereninin sunduğu zam teklifini protesto etmek amacıyla Batman Gülistan Caddesi’nde basın açıklaması düzenledi.
Açıklamayı Memur-Sen İl Başkanı Şehmuz Ünlü okudu. Konuşmasına Gazze’de yaşanan insanlık dramı ve Türkiye’deki orman yangınlarına değinerek başlayan Ünlü, “Yüreğimizin bir yanı Gazze’deki direnişin onurlu sesiyle, bir yanı ise ülkemizin dört bir yanında alevlere teslim olan ormanlarımızın acısıyla yanıyor” dedi. Gazze’de barışın sağlanması ve yangın bölgelerindeki yaraların hızla sarılması temennisinde bulundu.
''YETERSİZ TEKLİFE HAYIR''
Ünlü, kamu işvereninin 2026 yılı için %10 + %6, 2027 yılı için %4 + %4 zam teklifini yetersiz bulduklarını ifade ederek, “Bu teklif gerçekçi değildir, ciddiyetsiz bir teklif olarak değerlendiriyoruz. Refah payı, taban aylık zammı ve gelirde adaleti sağlayacak oran yok” dedi. Memur-Sen’in taleplerini sıralayan Ünlü, 2026 yılı için %10 refah payı, 10 bin TL taban aylığa zam ve ilk altı ay %25, ikinci altı ay %20 oransal zam; 2027 yılı için ise 7 bin 500 TL taban aylığa zam ve ilk altı ay %20, ikinci altı ay %15 oransal zam talep ettiklerini aktardı. Kira desteği, bayram ikramiyesi, gelir vergisinin %15’e sabitlenmesi, 1. dereceye 3600 ek gösterge, akademisyen ve teknik personelin mali haklarının iyileştirilmesi de talepler arasında yer aldı. Adil bir teklif sunulması çağrısında bulunan Ünlü, “Hakkı savunmaya da, hakkı haykırmaya da hazırız” ifadelerini kullandı. Memur-Sen’in önümüzdeki süreçte periyodik basın açıklamaları, nöbet çadırı, iş bırakma, yürüyüş ve Ankara mitingi gibi eylemlerle tepkilerini sürdüreceğini duyurdu.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BORÇLU ESNAFA KREDİ MÜJDESİ
- 02VALİ CANALP “BATMAN’IN 100 YILLIK TRAFİĞİNİ PLANLIYORUZ”
- 03ASANSÖRLERDE SIKI DENETİM
- 04VALİ CANALP “ZAFER RUHU GELECEĞE IŞIK TUTUYOR”
- 05YILMAZ “BATMAN HALKI NEDEN DAHA FAZLA ÖDÜYOR?”
- 06BATSO Başkanı Demir: “İhtiyaçları Gördük, Çözüm İçin Çalıştık”
- 0730 AĞUSTOS İÇİN TRAFİK DÜZENLEMESİ
- 08BATMAN’IN GÖKYÜZÜNE AÇILAN KAPISI 16 YILI DOLDURUYOR
- 09HAMZA OĞUZHAN, FERDİ KURT’UN EKİBİNE KATILDI
- 10VERGİ BORÇLARI İÇİN SON FIRSAT
- 11MISIRA ALTERNATİF ARANIYORDU: İKİ ÜRÜN ÖNE ÇIKIYOR
- 12DOĞTAP BATMAN İL BAŞKANLIĞI’NA SİNAN SARI ATANDI
- 13EĞİTİMDE YENİ DÖNEM HAZIRLIĞI
- 14GÜMÜŞ “CEZALANDIRAN DEĞİL, REHBERLİK EDEN SGK”
- 15MHP Batman İl Başkanlığına Çetin’le Devam Kararı




Henüz Yorum yok