Milletvekili Ramanlı, "Bu mesele çatışmayla çözülmez”
6. Ortadoğu Barış ve Güvenlik Forumu için Duhok’a giden HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, sürecin geciktirilmemesi her iki tarafın da korkusuzca adım atması gerektiğini belirtti.
Duhok’ta Ortadoğu Barış ve Güvenlik Forumuna (MEPS 2025) katılan HÜDA PAR Batman Milletvekili ve Parti Sözcüsü Serkan Ramanlı, Türkiye-PKK hattındaki çözüm sürecine ilişkin Rudaw TV’ye önemli değerlendirmelerde bulundu. Sürecin kritik bir dönemeçte olduğuna vurgu yapan Ramanlı, herkesin korkmadan atılması gereken adımları atması gerektiğini ifade etti. Ramanlı, Türkiye ve PKK tarafında silahların tamamen ortadan kaldırılması yönünde bir kabulleniş oluştuğunu belirterek, “Bu mesele savaşla, çatışmayla, öldürmeyle çözülmez. Silahlar sustuğunda inşallah biz Kürtlerin sorunu siyasi yollarla ve sivil alanda kolayca çözülecektir” dedi. Barışın toplumsal bir ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Ramanlı, sürecin gecikmesinin risklerine işaret etti.
“Kararlar Zamanında Alınırsa Kıymetlidir”
Süreçteki yavaşlığın kaygı verici olduğunu söyleyen Ramanlı, “Yapılması gerekenler bir an önce yapılmalı. Kararlar zamanında alınırsa kıymetlidir. Aylara yayılan gecikmeler, sürecin olumsuz sonuçlanma ihtimalini artırıyor. Biz bu fırsatın heba edilmesini istemiyoruz” açıklamasında bulundu. Ramanlı, geçmiş tecrübelerin sürece ara verildiğinde bozulduğunu gösterdiğini hatırlattı. “Hayırlı işlerde acele ediniz” sözünü hatırlatan Ramanlı, barışın ertelenemeyecek kadar değerli bir hedef olduğunu vurguladı. Taraflar arasındaki güvensizliğin süreci tıkamaması gerektiğini belirterek, “Ne Türkiye hükümeti PKK’ya güveniyor ne de PKK hükümete. Kamuoyunun da güveni zayıf. Ama kimsenin kimseye güvenmesi gerekmiyor; herkes kendi yapması gerekeni yapsın” dedi.
“Korkmadan, İnanarak Adım Atılmalı”
Ramanlı, süreci desteklediklerini söyleyerek özellikle silah bırakan PKK üyelerinin topluma kazandırılması için adım atılması gerektiğini ifade etti. Ramanlı, “Bu insanların sosyal uyumu için Meclis’ten bazı yasaların çıkması lazım. Bu yasalar gecikti. Biz daha fazla gecikmesini istemiyoruz” diye konuştu. HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı, barışın hem Türkiye hem bölge halkı için tarihî bir fırsat olduğunu belirterek sözlerini “Korkmadan, inanarak adım atalım. Bu süreç herkes için hayırlı bir kapı olabilir. Yeter ki geciktirmeyelim” çağrısıyla tamamladı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 03YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 04Murat Çiçek ile röportaj:
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01BATMAN VE TATVAN ARASINDA GÖNÜL KÖPRÜSÜ KURULDU
- 02ÖĞRENCİ VE MEZUNLAR BİR ARADA
- 03MİNİK ÖĞRENCİLER İÇİN KUR’AN’A GEÇİŞ TÖRENİ
- 04ODUNCU: İNTİHARLAR VE KALP KRİZLERİ ARTIYOR
- 05CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN PETROLSPOR’U KUTLADI
- 06RUHSATSIZ SİLAH OPERASYONU: 2 KİŞİ TUTUKLANDI
- 07ŞANSİ “70 BİN ÜYEMİZİN TAMAMINA ULAŞACAĞIZ”
- 08BARAJLAR İÇİN ALARM
- 096 GOLLÜ MAÇTA KAZANAN ÇIKMADI
- 10TÜM BİRİMLER TEYAKKUZDA!
- 11PETROLCİTY’DE BÜYÜK ÇEKİLİŞ
- 12ŞEYH SÜLEYMAN BAĞDU DAVASI KARARA BAĞLANDI
- 13Batman Çayı’na giren 2 çocuktan biri boğuldu
- 14ŞEHİR GİRİŞLERİNDE ÇEVRE VE DÜZENLEME ÇALIŞMALARI
- 15TÜZÜN “MENFUR SALDIRILARI EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE KINIYORUZ”




Henüz Yorum yok