Mısır’daki İdam Kararları Batman’da Protesto Eedildi
Gültepe Camii Su Parkı’nda cuma namazının ardından toplanan STK’lar, burada düzenledikleri basın açıklamasıyla Mısır'daki cunta yönetimine tepki göstererek idam kararlarının İslam dünyası için bir utanç vesilesi olduğunu vurguladı.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan basın açıklamasını okuyan Düşünce İnanç Özgürlüğü Platformu Dönem Sözcüsü Şehmus Temiz, Mısır’da gayri meşru iktidarın hukuksuz cinayetlerinin devam ettiğini söyledi.
İdamlara dünyanın seyirci kaldığını ifade eden Temiz, “Adeviye Meydanında 84 sivil kardeşimizi katleden eli kanlı diktatör Sisi, geçtiğimiz sene ekim ayında da 13 pırlanta gibi gencimizi, gözlerimizin içine baka baka darağacına gönderdi. Mısır’ın meşru cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin mahkeme salonunda katledişini bütün dünya izledi. Şimdi de içlerinde Mısır direnişinin sembol isimlerinden şehit Esma’nın babası, Hak ve Adalet Partisi Genel Sekreteri Muhammed El Biltaci ve Müslüman Kardeşlerin liderlerinden Safvet Hicazi’nin de bulunduğu 12 kişi idam edilecek.” dedi.
İdamların utanç vesilesi olduğuna işaret eden Temiz, “Hak, adalet ve kardeşlikten başka hiçbir talepleri olmayan ve hiçbir şiddet eylemine karışmayan bu kardeşlerimizin katledilmesi, tüm İslam dünyası için bir utanç vesilesidir. İdamları, işkenceleri, hukuksuzlukları, gayri meşru iktidarı, Müslüman toprakların İslam düşmanlarının mezesi haline getirilmesini, şiddet ve esefle kınıyoruz. Küçük bir koltuk uğruna, koca Filistin’i, Mısır’ı ve tüm insanlarını emperyalistlere satan çakma firavun Sisi’ye de her iki cihanda 2 elimizin yakasında olacağını haykırıyoruz. Bir Filistin atasözü şöyle der: ‘Memleketinizin aslanlarına sahip çıkın, yoksa düşmanın köpeklerine yem olursunuz.’ Allah’ın vaadi ise nettir: ‘Zulmedenler, nasıl bir inkılâpla devrilip gideceklerini yakında göreceklerdir.’ O yakın, çok yakındır inşallah.” diye konuştu.
İzmir HDP İl Binasına yapılan silahlı saldırıyı da kınayan Temiz, saldırının ülkenin huzuruna yapılan provakatif bir eylem olduğunu, yetkililerin olayın tüm karanlık yönlerini aydınlatması gerektiğini kaydetti.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01NASIROĞLU EZİDİ’LERİ DİNLEDİ
- 02BACA VE GİDER IZGARALARI TEMİZLENİYOR
- 03ÖHD’DEN ROJAVA'DAKİ SALDIRILARA TEPKİ
- 04HASANKEYF’TEN KOZLUK’A BATMAN TURİZMİ VİTES YÜKSELTTİ
- 05GENÇ ASKON BATMAN’DA GÖREV DEĞİŞİMİ
- 06BATMAN’A YENİ YEŞİL ALANLAR KAZANDIRILACAK
- 07TEKİN, MAZBATASINI ALDI
- 08TIMOKLULAR DERNEĞİ'NDEN ROJAVA AÇIKLAMASI
- 09SOKAK LEZZETLERİ ŞENLİĞİ ŞEHRİ SARACAK!
- 10YAŞAR “TÜRKİYE’DE YAŞAYAN HER KÜRT’ÜN KALBİ ROJAVA’DA ATIYOR”
- 11BATMAN MEDYA GAZETESİ 24 YAŞINDA
- 12BURAK GROSS 5. YILINI COŞKUYLA KUTLADI, ÜÇÜNCÜ ŞUBE MÜJDESİ VERİLDİ
- 13BATMAN ENGELLİLER SPOR KULÜBÜ AMED DEPLASMANINA HAZIR
- 14ZAMLAR PEŞ PEŞE GELMEYE DEVAM EDİYOR
- 15KESK BATMAN’DAN İŞ BIRAKMA EYLEMİ




Henüz Yorum yok