Okul-Sanayi İşbirliği Güçlendirme toplantısı yapıldı
Organize Sanayi Bölgesi içinde faaliyet yürüten Bilim Teknik Koleji tarafından yatırımcılara yönelik “Okul-Sanayi İşbirliğinin Güçlendirmesi” konulu bir toplantı yapıldı.
Toplantı, okulun Elektrik Öğretmeni Mehmet Yılmaz’ın Batman Bilim Teknik Koleji tanıtım sunumu ile başladı. Daha sonra okulun Gıda Öğretmeni Çağla Koyuncu, Mert Kaptan ve Furkan Azboy isimli öğrencilerine danışmanlık yaptığı Okul-Sanayi İşbirliğinin Güçlendirilmesi’ne yönelik proje çalışmalarını aktardı.
Projenin amacı hakkında bilgilendirmelerde bulunan okul müdürü M. Şirin Ashi, “Bu çalışmanın amacı, OSB’de bulunan işletmelerin okulun faaliyetleri ile ilgili farkındalığını artırmak, işletmeler hakkında genel bilgi toplamak, ağırlıklı sektör gruplarını belirlemek, İşletmelerin okula sunacağı imkanları ve okuldan beklentilerini belirlemektir. Ayrıca stajyer öğrencilerin işletmelerde istihdamını artırmak ve şartlarının iyileştirilmesini sağlamak, OSB’de bulunan işletmelerin yenilikçilik faaliyetlerini incelemek, firmaların okulun faaliyetleri ile ilgili farkındalığını artırmak, okulun amacına uygun hizmet etmesini sağlamaktır.” dedi.
Uygun ortamlarda öğrencilerini istihdam etme gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Ashi, “Temel amaç, Organize Sanayi Bölgesinde mesleki ve teknik eğitim veren okulların gereksinimlerinin giderilmesi yolu ile güçlendirilmesi ve sektörlerde ihtiyaç duyulan nitelikli işgücünün güçlü işbirlikleri ile en üst düzeyde sağlanmasıdır. Proje kapsamında OSB’de bulunan 37 işletmeyi ziyaret ettiklerini okulun faaliyetleri ile ilgili bilgilendirmede bulunuldu. İşletmelerden veri toplamak amacıyla işletmelere anket uygulandı.” diye konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01KAPANAN KÖY YOLLARI AÇILIYOR
- 02TEMA’nın kurucuları Batman’da anıldı
- 03ARANAN HÜKÜMLÜ GERCÜŞ’TE YAKALANDI
- 04Başkan Kaplan’dan SGK İl Müdürü Naif Gümüş’e Ziyaret
- 05ROJAVA İÇİN ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI
- 06URALOĞLU, “BATMAN DAHA YAŞANILABİLİR OLACAK”
- 07KIRSALDA KAR KALINLIĞI 2 METREYİ AŞTI
- 08MİLLETVEKİLİ RAMANLI, BİR AYLIK MAAŞINI BAĞIŞLADI
- 09LEZZET ŞÖLENİNDE SAĞLIK DA VARDI
- 10İHD BATMAN’DAN SURİYE’DEKİ SALDIRILARA TEPKİ
- 11BELEDİYE, KIŞ ŞARTLARINDA CAN DOSTLARINI YALNIZ BIRAKMIYOR
- 12BAKAN URALOĞLU BATMAN’DAYDI
- 13ZAMANA DİRENEN ADALET ARAYIŞI
- 14NASIROĞLU EZİDİ’LERİ DİNLEDİ
- 15BACA VE GİDER IZGARALARI TEMİZLENİYOR




Henüz Yorum yok