OTOBÜS SEYAHATLERİNDE AÇIK BİLETTE DÜZENKEME
Koronavirus önlemleri kapsamında otobüs yolculuğu yapacaklar için açık bilette '12 saat önce' şartı 'sefer başlayıncaya kadar' olarak değiştirildi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü, salgın önlemleri ile ilgili yazılı açıklamada yaptı. Açıklamada, Karayolu Taşıma Yönetmeliğine göre otobüs hareket saatinin 24 saat öncesine kadar yapılacak müracaatlarda, bilet ücretinin tamamının iade edildiği, otobüs hareket saatinden 12 saat öncesine kadar yapılacak müracaatlarda ise 6 ay geçerli açık bilet düzenlemek zorunda olunduğu hatırlatıldı.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İçişleri Bakanlığının genelgesi ile 6 Eylül’den itibaren aşı süreci tamamlanmayan veya hastalığı geçirmemiş kişilerin; uçak, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirecekleri şehirler arası seyahatleri için 48 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR testi zorunluluğu getirilmesi kararlaştırıldı. Ancak, daha önce yolcu bileti almış olan vatandaşların, sefer başlamadan önce genelgede öngörülen asgari kriterleri sağlayamadıklarından dolayı seyahat edemedikleri, bu nedenle yolcu bileti için ödedikleri ücretin iadesini alamadıkları veya açık bilete çeviremedikleri belirlendi.
Yaşanabilecek mağduriyetlerin önüne geçilmesi için Karayolu Taşıma Yönetmeliği’ne göre düzenleme yapıldığı belirtilerek, "Önceden otobüsle seyahat etmek için yolcu bileti alan; ancak sefer başlamadan aşı ve PCR kriterlerine uygun olmadığı tespit edilen yolcular için, sefer başlayıncaya kadar talepte bulunulması halinde, daha önce düzenlenmiş yolcu bileti yerine ikinci bir talimata kadar 6 ay geçerli açık bilet düzenlenebilecek."
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’da Özel Eğitim Merkezlerinden %27 Zam Tepkisi
- 02KAPANAN KÖY YOLLARI AÇILIYOR
- 03TEMA’nın kurucuları Batman’da anıldı
- 04ARANAN HÜKÜMLÜ GERCÜŞ’TE YAKALANDI
- 05Başkan Kaplan’dan SGK İl Müdürü Naif Gümüş’e Ziyaret
- 06ROJAVA İÇİN ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI
- 07URALOĞLU, “BATMAN DAHA YAŞANILABİLİR OLACAK”
- 08KIRSALDA KAR KALINLIĞI 2 METREYİ AŞTI
- 09MİLLETVEKİLİ RAMANLI, BİR AYLIK MAAŞINI BAĞIŞLADI
- 10LEZZET ŞÖLENİNDE SAĞLIK DA VARDI
- 11İHD BATMAN’DAN SURİYE’DEKİ SALDIRILARA TEPKİ
- 12BELEDİYE, KIŞ ŞARTLARINDA CAN DOSTLARINI YALNIZ BIRAKMIYOR
- 13BAKAN URALOĞLU BATMAN’DAYDI
- 14ZAMANA DİRENEN ADALET ARAYIŞI
- 15NASIROĞLU EZİDİ’LERİ DİNLEDİ




Henüz Yorum yok