Sigaranın Zararları
Batman'da ikamet eden 61 yaşındaki Mehmet Sait Özbey, sigara kullandığı için bir ayağının kesildiğini söyleyerek, sigara içen veya içmek isteyen kişilerin kendi durumundan örnek almasını istedi.
Yaklaşık 45 yıl boyunca sigara içtiğini belirten Mehmet Sait Özbey, sigara nedeniyle bir ayağı kesildiğini söyledi. 15 yaşındayken çevresinin etkisiyle sigaraya başlayan Özbey, 52 yaşındayken sol ayağının başparmağında damar tıkanığı meydana geldiğini ifade etti.
İçtiği sigara nedeniyle ayağının başparmağında damar tıkanıklığı olduğunu söyleyen Özbey, "61 yaşındayım 15 yaşındayken sigaraya başladım 45 yıldan beridir sigara içiyorum. İçtiğim sigaradan dolayı ayağım kesildi. İlk başta sol ayağımın başparmağında damar tıkanlığı oldu. Parmağım kesildikten sonra yavaş yavaş damar tıkanıklığı yukarı çıktı. Tedavi için İstanbul'a gittim. İstanbul'da ayağımı kestiler. Bütün sigara içenlere özellikle gençlere sesleniyorum. Sigarayı bir an evvel terk etsinler. Terk etmeseler benim başıma gelen Allah göstermesin onların başına gelebilir. Beni duyan ve gören halimden ibret alsın. Sigara çok zararlı bir maddedir. " şeklinde tavsiyelerde bulundu.
Sigara içenlere bırakmaları yönünde tavsiyelerde bulunan Özbey, sigaranın hem maddi hemde manevi olarak zararlarına dikkat çekti.
Özbey, "Sigara nefes darlığı, balgam ve birçok hastalığın sebebidir. Günde bir buçuk paket sigara içenler 10 TL boş yere harcıyor demektir. O parayı yakılacağına çocuğuna veya bir hayır kurumuna versen çok yerinde olur. Ayda en az 300 TL yapar. Gençlere tavsiyem sigarayı kullananlar, içenlerde bıraksınlar Sigara içicileri halimi görsün. Ayağım kesilmesi için hastanelerde iken bayanların çok sigara içtiklerini fark ettim. Bayanlar neredeyse erkeklerden daha çok içiyorlardı. Benim halim sigara içenlere ibret olsun." ifadelerini kullandı.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Nasıroğlu: Batman-Diktepe Yolunda Son 1 Kilometre Kaldı
- 02Batman’da Ekmeğe Zam:
- 03Tekstilcilerden Demirhan’a Destek
- 04EYLÜL AYI KONSERLERLE BAŞLIYOR
- 05AK PARTİ BATMAN’DA SAHANIN SESİ MASAYA YATIRILDI
- 06BATMAN SAĞLIĞINA 76 TAKVİYE
- 07İHD’DEN MEHMET EMİN ÇELİK İÇİN ADALET ÇAĞRISI
- 08PETROLSPOR 90’DA DİRİLDİ, UZATMADA YIKTI 2-1
- 09KAN DONDURAN CİNAYET : ÖZ ANNESİNİ ÖLDÜRDÜ
- 10BORÇLU ESNAFA KREDİ MÜJDESİ
- 11VALİ CANALP “BATMAN’IN 100 YILLIK TRAFİĞİNİ PLANLIYORUZ”
- 12ASANSÖRLERDE SIKI DENETİM
- 13VALİ CANALP “ZAFER RUHU GELECEĞE IŞIK TUTUYOR”
- 14YILMAZ “BATMAN HALKI NEDEN DAHA FAZLA ÖDÜYOR?”
- 15BATSO Başkanı Demir: “İhtiyaçları Gördük, Çözüm İçin Çalıştık”




Henüz Yorum yok