SÖNÜK, HALKIMIZIN OLANI, HALKIMIZLA ALDIK
Seçimden zaferle çıkan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Belediye Eşbaşkanı Gülistan Sönük, mazbatasını aldı.
DEM Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, İl Eşbaşkanları Mustafa Tekik, Songül Korkmaz, parti yöneticileri ve kalabalık toplulukla birlikte Batman Adliyesi’ne giden Sönük, mazbatasını İl Seçim Kurulu’ndan aldı. Kadınların zılgıtları eşliğinde mazbatasını alan Sönük: “Belediyemizi bizimle direnişi bırakmayan arkadaşlarımızla, halklarımızla birlikte geri aldık. Buruk bir sevinç yaşıyoruz. Başta Van Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere Hilvan, Şırnak ve birçok yerde gasp süreci başlatılmış. Zaten çok demokratik bir seçim de atlatmadık. Gercüş ve Hasankeyf olmak üzere birçok ilçemizde taşıma seçmenle Belediyelerimiz çok farklı bir şekilde gasp edildi. Bu açıdan buruk bir sevinç yaşıyoruz ama umutluyuz” dedi.

“TECRÜBEMİZ ORTADA”
Sönük, şöyle devam etti: “Başta Van büyükşehir belediyemiz olmak üzere şu an darbe girişimi yapılan bütün belediyelerimizi, haklarımızı olumlu sonuçlanacağının da umudunu taşıyoruz. Buradan başta Van halkı olmak üzere direnişte olan bütün halkımızı selamlıyoruz. Direnişlerinin direnişlerimiz olduğunu da buradan belirtmek istiyoruz. Elbetteki bu belediyeler halklarımızındır biz buraları seçimle aldık. Batman Belediyesi’ni başta kadınla olmak üzere gençlerimiz ve bütün halklarımıza hediye ediyoruz. Biliyoruz işimiz zor ama biz bir kişi değil, bin kişiyiz. Bizlerin bir günlük siyasi mücadelesi yok bizler 25 yıllık bir yerel yönetimle mücadelemizin tecrübeleriyle belediyelerimizi devraldık. Biz bu tecrübe ve deneyimle talan edilmiş kentimizi yeniden inşaa edeceğiz. Soykırımdan geçirilmek istenen kürt bedenimizi yaşamasallaştıracağımızı da buradan herkese bildirmek istiyoruz. Kadınlarımızın yolu açık”

Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Batman’da Özel Eğitim Merkezlerinden %27 Zam Tepkisi
- 02KAPANAN KÖY YOLLARI AÇILIYOR
- 03TEMA’nın kurucuları Batman’da anıldı
- 04ARANAN HÜKÜMLÜ GERCÜŞ’TE YAKALANDI
- 05Başkan Kaplan’dan SGK İl Müdürü Naif Gümüş’e Ziyaret
- 06ROJAVA İÇİN ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI
- 07URALOĞLU, “BATMAN DAHA YAŞANILABİLİR OLACAK”
- 08KIRSALDA KAR KALINLIĞI 2 METREYİ AŞTI
- 09MİLLETVEKİLİ RAMANLI, BİR AYLIK MAAŞINI BAĞIŞLADI
- 10LEZZET ŞÖLENİNDE SAĞLIK DA VARDI
- 11İHD BATMAN’DAN SURİYE’DEKİ SALDIRILARA TEPKİ
- 12BELEDİYE, KIŞ ŞARTLARINDA CAN DOSTLARINI YALNIZ BIRAKMIYOR
- 13BAKAN URALOĞLU BATMAN’DAYDI
- 14ZAMANA DİRENEN ADALET ARAYIŞI
- 15NASIROĞLU EZİDİ’LERİ DİNLEDİ




Henüz Yorum yok