Tarihi Perpira’nın 9 ayağı onarıldı
Tarihi Perpira’nın 9 ayağı onarıldı
Batman Valisi Ekrem Canalp, Bıçakçı köyü sınırı Batman Çayı üzerinde 2 bin yıl önce inşa edilen 990 metre uzunluğundaki tarihi Perpira köprüsünde incelemelerde bulundu.
KÖPRÜNÜN 51 AYAĞI TESPİT EDİLDİ…
Batman’a 6 kilometre uzaklıktaki Bıçakçı köyünde Batman Çayı kıyılarını geçmek için Geç Roma/Erken Bizans döneminde inşa edilmiş ve Artuklular zamanında da onarım gören 2 bin yıllık tescilli bir antik köprü olan Perpıra Köprüsünü turizme kazandırmak için Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan ihale ile restorasyon çalışması başlatıldı.

Yürütülen çalışmalar ile Jeoradar sondaj sistemiyle 51 ayağı tespit edilen 990 metre uzunluğundaki köprünün ilk etapta 10 ayağı üzengi seviyesinde tamamlanmış, Diyarbakır Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu izniyle 9 ayağında onarım çalışmalarına başlanmış ve köprünün kalan ayaklarının da kum ve topraktan arındırılıp ilerleyen süreçte tamamının turizme kazandırılması hedeflendiği belirtildi. Köprüde incelemelerde bulunan Vali Canalp’e Vali Yardımcısı Şükrü Alperen Göktaş, Mustafa Caner Culukar, Karayolları Bölge Müdür Yardımcıları Hasan Taş, Fatih Günaydın, Murat Altunç, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri A.Kadir Özer, İl Kültür ve Turizm Müdürü İhsan Aslanlı ile yüklenici firma yetkilileri eşlik etti.

Yazarlar
- 01ÝÞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarýþmasý
- 05Asýrlarýn taþýdýðý gelenek: Tandýr ekmeði
- 06Batmanlý genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADÝLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09 TOKÝ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLÝMÝ
- 10DÜNYA HASTANESÝNDEN BÝR ÝLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AÐIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öðrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatýný kaybedenler gözyaþlarýyla defnedildi
- 15Ben Deðil, Siz Kazanacaksýnýz
- 01YEÞÝLAY’DAN VALÝ CANALP’A ZÝYARET ETTÝ
- 02BESOB’dan ÝÞKUR’a 'istihdam' ziyareti
- 03ÜÇ KÖYDE YOL ÇALIÞMALARI SÜRATLE DEVAM EDÝYOR
- 04GÜNEYDOÐU DERBÝSÝ PETROLSPOR’UN 0-2
- 05ÜCRETSÝZ SÜNNET ORGANÝZASYON KAYITLARI BAÞLIYOR
- 06KAYMAKAM ÝMRAK, PAZARDA ESNAF VE VATANDAÞLARLA BULUÞTU
- 07YENÝ KENT MEZARLIÐINDA AÐAÇ DÝKÝM ÇALIÞMASI BAÞLADI
- 08BAÞKAN DÝREK, “ÝÞTEN ÇIKIÞ KODLARI, ÝÞ MAHKEMELERÝ’NÝN YETKÝSÝNE VERÝLMELÝDÝR”
- 09BAÞKAN DEMÝR, SASON SPOR’A UÐURLU GELDÝ
- 10KONYA’DAN TÜRKÝYE ÞAMPÝYONU OLARAK DÖNDÜK
- 11DÝREK VE ERTEKÝN AÝLELERÝNÝN MUTLU GÜNÜ
- 12OKUYUCU SAYISI ZÝRVEYE ULAÞTI
- 13OKUL ÇEVRELERÝNDE 127 ÝÞLETMEYE GIDA DENETÝMÝ
- 14EÞ ZAMANLI AÐAÇLANDIRMA YAPILDI
- 15ÝHD: KADINA YÖNELÝK ÞÝDDET ARTARAK SÜRÜYOR




Henüz Yorum yok