TAZİYE MASRAFLARINI BELEDİYE KARŞILAYACAK
Taziye Masrafları Belediyeden
Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, kentteki taziyeevlerinin giderlerinin belediye tarafından karşılanacağını belirterek, taziye sahibinin cebinden tek bir kuruş para çıkmayacağını belirtti.
‘ZENGİN VE FAKİR TAZİYESİNDE FARK OLMAMALI’
Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezi konferans salonunda 'Taziye Evleri' ile ilgili gerçekleştirilen toplantıya, Vali Şahin'in yanı sıra, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, İl Müftüsü Turgut Erhan, bazı kurum temsilcileri, muhtarlar, taziyeevi sorumluları ve imamlar katıldı.
Kentteki taziyeevlerinde sunulan hizmetin koordine edilmesi ve zapturapt altında alınmasını istediklerini belirten Başkan Vekili Şahin, “Türkiye’nin her yerinde taziye evi kültürü yok. Burada ise gelenektir. Buralarda verilen hizmetlerde de tek düzelik yok.
Biliyorum ki bu taziye evlerini yöneten arkadaşların da ciddi sıkıntıları var. Eleman, elektrik-su faturaları, çay-şeker ve benzeri maliyetleri çekip çevirmede zorlandığınızı biliyorum.
Biz Batman Belediyesi, Mezarlıklar Müdürlüğü olarak bir cenazede, araç tahsisi, mezar kazımı, kefenleme, yıkama, defin gibi tüm işleri ücretsiz yapıyoruz. Bu hususta kimseden para almıyoruz. Vatandaş bununla uğraşmıyorsa, devamı olarak taziye evlerindeki hizmeti de verelim.
Çay, şeker, elektrik, su ve hatta yapabilirsek yemeğini de tamamen biz karşılayalım. Kulağımıza bazı yerlerde fahiş fiyatlar talep edildiği, birilerinin bu işi ticarete döktüğü söylentileri geliyor. Zenginin ve fakirin cenazesi arasında fark olmasın. Hepsini tek elden ve tek düzenden yapalım” dedi. Toplantıya katılanların tamamı, öneriyi olumlu karşıladı.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01BATMAN BASINI; ''GAZETECİLİK SUÇ DEĞİLDİR''
- 02Hasankeyf’te zeytin devrimi
- 03SERA OSB PROJESİ İÇİN ANKARA'DAN ÜST DÜZEY ZİYARET
- 04HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI’NA ZİYARET
- 05BATSO, Sürücü Kursları ve Sigorta Acenteleriyle buluştu
- 06BARIŞ ANNELERİNDEN BARIŞ ÇAĞRISI
- 07BAŞKAN FIRAT, “ADİL DÜZEN TESİS EDİLMELİDİR”
- 08ÇİFTÇİ’DEN MÜLK SAHİPLERİNE MAKUL KİRA ÇAĞRISI
- 09BARO, “İNSAN HAKLARI İHLALLERİ SÜRÜYOR”
- 10Minik Sınıf Öğrencilerine Ağız ve Diş Sağlığı Tarama ve Eğitimi
- 11İHSAN TAŞ “EKRANDAKİ ŞİDDET GERÇEK HAYATA TAŞINIYOR”
- 12BATSO SPOR KULÜPLERİNİ İHYA ETTİ
- 13TERÖRSÜZ TÜRKİYE VURGUSUYLA ÖNEMLİ İSTİŞARE…
- 14KAPLAN, ''ESNAFIN YANINDA OLDUK''
- 15Yedi Hilal’in 8. Bölge Toplantısı Batman’da Gerçekleştirildi




Henüz Yorum yok