Tedavi için biriktirdiği 48 bin TL'sini kaptırdı
Son zamanlarda FETÖ soruşturması kapsamında yapılan soruşturmalardan tedirgin olan memurlar telefon dolandırıcılarının kurbanı oluyor.
Batman merkezde Ashabı Kehf Cami İmamı olarak görev yapan Metin Söğüt, kendilerini polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcılara, böbrek nakli için yıllardır biriktirdiği 47 bin 800 TL parasını kaptırdı. Dolandırıcıları savcılığa şikâyet eden Söğüt, tedavisini yapamayacağının üzüntüsünü yaşıyor.
Böbrekleri iflas ettiğinden dolayı böbrek nakli için bankada bir hasep açıp para biriktirdiğini ifade eden Söğüt, yaşadığı dolandırıcılık olayını şöyle anlattı:
"Evimde iken bana bir telefon geldi. Emniyetten aradıklarını söyleyip polis ve savcı olarak kendilerini tanıttılar. Hesabımın terör örgütü eline geçtiğini söylediler. Beni temize çıkarmak için emniyete çağırdılar. Onlara inanmadığımı söyledim. Paniklendim ve beni ikna ettiler. Emniyete doğru giderken beni tekrar aradılar ve bankaya gitmemi istediler. Beni bankada beklediklerini söyleyerek telefonumu kapatmamamı istediler. Bankaya gidip böbrek nakli için biriktirdiğim 47 bin 800 TL'yi çektim. Tüm paramı bana verilen Fırat Gün adına kayıtlı bir hesap numarasına yatırdım. Kimseye söylememek için beni tehdit ettiler. Banka personeli parayı yatırma nedenimi sorunca 'böbrek nakli için' dedim."
Tüm parasını kaptırdıklarını ve çaresiz kaldığını söyleyen Söğüt, sözlerinin devamında şunları söyledi:
"Bu hesabımda bulunan tüm parayı kaptırdıktan sonra kredi kartımı sordular. Kartım olduğunu ancak kullanmadığımı söyledim. Bankaya gidip şifremi almamı istediler. Kredi kartımın da 32 bin TL limiti vardı. Şifremi bilseydim o paramda gidecekti. Kredi kartın şifresini almak için bankaya gittiğimde gerçek polisler etrafımı sardı. Ailem durumu polise bildirmişti. O gerçek polisleri görünce paramı dolandırıcılara kaptırdığımı anladım. Hemen emniyete gittim şikâyetçi oldum."
Söğüt, "İki böbreğim iflas etmiş durumda ve bugünlerde böbrek nakli yapacaktım. Haftanın 3 günü diyalize giriyorum. Böbrekler temin edilince hemen tedavi olacaktım. Ama ne yazı ki bana yapılan komplo yüzünden paramı kaybettim. Şu anda mağdur durumdayım." şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 05Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 06Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 09 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 10DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 15Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 01KAPLAN’DAN ÇARŞI ESNAFINA ZİYARET
- 02RİSKLİ YAPILARDA YIKIM VE RUHSAT SÜREÇLERİ TİTİZLİKLE YÜRÜTÜLÜYOR
- 03NASIROĞLU’NDAN DUHOK’TA BÖLGESEL BARIŞ MESAJI
- 04AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI HASTANESİNE ZİYARET
- 05“KÜRTLERİN ONURU KORUNMALI VE TÜRKLERİN KAYGILARI GİDERİLMELİ”
- 06BELEDİYEDEN AMATÖR KULÜPLERE BÜYÜK DESTEK
- 07ÇOCUKLAR HEM ÖĞRENDİ HEM EĞLENDİ
- 08DİYARBAKIR YOLUNDA YAPIM ÇALIŞMASI VE SİS UYARISI
- 09DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ'NDE ANLAMLI ZİYARET
- 10EKİM AYI KAYMAKAMLAR TOPLANTISI YAPILDI
- 11DEM PARTİLİ ODUNCU, "İŞÇİ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TEHLİKEDE"
- 12SONBAHAR'DA BUDAMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI
- 13BELEDİYE TRAFİK İŞARET VE İŞARETLEMELERİNE AĞIRLIK VERDİ
- 14NASIROĞLU, STRATEJİ VE BÜTÇE BAŞKANI ŞENEL’İ ZİYARET ETTİ
- 15HÜDA PAR’dan Meteoroloji Müdürlüğü'ne ziyaret




Henüz Yorum yok