TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NDA BATMAN’I TEMSİL EDECEK !

TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NDA BATMAN’I TEMSİL EDECEK !

Türk Devletleri Teşkilatı ‘’ Herkes İçin Yüzme ‘’ Projesi kapsamında Şanlıurfa ilinde yapılan 8.Bölge Yüzme Müsabakaları 14 yaş kategorisinde, 30 dk. içerisinde 1450 m yüzerek  1 inci olan Samet KÜNKÜL, 4-5 Mayıs tarihleri arasında Konya’da yapılacak Türkiye Şampiyonası’nda Batman’ı temsil edecek.
 
2020-2021 eğitim-öğretim yılında, TOKİ Kazım Karabekir Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni İbrahim DİLEKÇİ tarafından yüzme sporuna yönlendirilen Samet KÜNKÜL’e temel yüzme eğitimini, Batman Belediyesi Spor Kompleksi’nde Halk Eğitim bünyesinde çalışan 3.Kademe Yüzme Antrenörü Celal ALTUN verdi. Celal ALTUN, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ‘’ Yüzme Bilmeyen Kalmasın ‘’ Projesi hayata geçirilince, EYS (Eğitim Yönetim Sistemi) kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde göreve başladı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’nda performans grubunun başarılı bir sporcusu olarak çalışmaya devam eden Samet, burada 3.Kademe Yüzme Antrenörü Celal ALTUN, 3.Kademe Yüzme Antrenörü Habip AYAZ ve 3.Kademe Yüzme Antrenörü Mahsum ÖZDEMİR’ den oluşan 3 kişilik bir ekip tarafından eğitildi.
 
Yapılan antrenmanların etkisi ile her geçen gün daha performans gösteren Samet; ‘’ amacım, iyi bir yüzücü olmak ve Batman’ı yüzme branşında temsil ederek bir ilki gerçekleştirmektir. Konya’da yapılacak Türkiye Şampiyonası yüzme müsabakalarında, kendi yaş kategorimde de 1 inci olup Azerbaycan’da yapılacak olan şampiyonaya katılmak istiyorum. Bunu başarabileceğime kendim inandığım gibi ailem ve antrenörlerim de inanıyor. Bu süreçte, beni yüzme branşına yönlendiren Beden Eğitimi Öğretmenim İbrahim DİLEKÇİ’ye, desteklerini benden esirgemeyen aileme ve  antrenörlerime, yüzme sporuna gönül vermiş ben ve benim gibi çocuk, genç ve yetişkinlerin, yüzme sporu ile kendilerini geliştirmelerine imkan sağlayan Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne teşekkür ederim ’’ dedi.
 

1 Yorum

Samet Künkül

Samet Künkül

02 Mayis 2024
Kazanılacak bir yarışma var dostlar 🫡

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler