VALİ ŞAHİN "TÜRKİYE BİR AFET ÜLKESİDİR"
VALİ ŞAHİN “AFETLE MÜCADELE SADECE BİR KURUMUN İŞİ DEĞİL”
İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilde gerçekleştirilen ‘2022 Afet Tatbikat Yılı’ projesi kapsamında Batman’da AFAD, Kızılay, Batman Belediyesi İtfaiyesi, Hayrat İnsani Yardım Derneği ve UMKE’nin katılımıyla tatbikat gerçekleştirildi.
Batman İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapılan tatbikata Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, Batman Üniversitesi Rektörü İdris Demir, AFAD Müdürü Fevzi Bakır, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, sivil toplum kuruluşları ve öğrenciler katıldı.
81 ilde eş zamanlı olarak okullarda gerçekleştirilen deprem tatbikatının Batman ayağında sirenlerin çalmasıyla Vali Şahin, öğrencilerle birlikte yaşam üçgeni oluşturup, ardından okulu boşalttı.
2022 yılının tatbikat yılı olduğunu, sadece okullarda değil toplumun her kesiminde tatbikatlar yapacaklarını belirten Vali Şahin “Her türlü afete karşı toplumumuzu nasıl bir reaksiyon vermesi gerektiğini artık iyice öğrenip bir refleks haline getirmek için çalışmalarımızı aralıksız devam ettireceğiz. İçişleri Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı ortaklaşa olarak bugün Türkiye’nin tüm okullarında eş zamanlı bir tatbikat düzenledi. Biz de Batman’da bu tatbikata katıldık.
Çocuklarımız, özellikle Türkiye’nin gerçeği olan deprem konusunda ne yapmaları gerektiğini, anlık olarak göstermeleri gereken o hayati refleksi (çök-kapan-tutun ve tahliye) bu tatbikatta yaptık. Afetle mücadele sadece bir kurumun işi değil, tüm kurumların, tüm kesimlerin, gönüllülerin, vatandaşların, kamu kuruluşlarının herkesin belli bir eğitimle bilinç düzeyiyle yapması gereken bir hadise, eğer bunu başarabilirsek kayıplarımız en aza iner. Türkiye bir afet ülkesidir. Buna ne kadar hazırlıklı olursak o kadar az hasarla atlatırız. Bunun yolu da tatbikattan geçiyor” dedi.
Yazarlar
- 01Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 02Murat Çiçek ile röportaj:
- 03ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 04DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 05YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 06İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 07 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 11 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01FİTNESS SALONUNDA FACİA : 2 ÖLÜ, 11 YARALI
- 02BATMAN’DA 7,5 MİLYAR TL’LİK ALTINKENT PROJESİ
- 03ZAFER’İN 104. YILI COŞKUYLA KUTLANDI
- 04Nasıroğlu: Batman-Diktepe Yolunda Son 1 Kilometre Kaldı
- 05Batman’da Ekmeğe Zam:
- 06Tekstilcilerden Demirhan’a Destek
- 07EYLÜL AYI KONSERLERLE BAŞLIYOR
- 08AK PARTİ BATMAN’DA SAHANIN SESİ MASAYA YATIRILDI
- 09BATMAN SAĞLIĞINA 76 TAKVİYE
- 10İHD’DEN MEHMET EMİN ÇELİK İÇİN ADALET ÇAĞRISI
- 11PETROLSPOR 90’DA DİRİLDİ, UZATMADA YIKTI 2-1
- 12KAN DONDURAN CİNAYET : ÖZ ANNESİNİ ÖLDÜRDÜ
- 13BORÇLU ESNAFA KREDİ MÜJDESİ
- 14VALİ CANALP “BATMAN’IN 100 YILLIK TRAFİĞİNİ PLANLIYORUZ”
- 15ASANSÖRLERDE SIKI DENETİM




Henüz Yorum yok